Oracle sales exec vertrekt: reorg of berisping?

Niet openlijk gepakt zeggen dingen moet je niet over het bedrijf.

Dat is schijnbaar de les van gisteravond rapporten bleek dat Oracle’s Keith Block, een 26-jarige veteraan, die het meest recent geleid verkopen in Noord-Amerika, het bedrijf verlaten. Of nam hij ontslag of werd ontslagen, of zijn rol werd ontslagen is onduidelijk.

Het nieuws komt ondanks solide kwartaalcijfers, die mijn collega Rachel koning behandeld in detail gisteravond. Blok werd niet vermeld op de oproep, ook al zijn eenheid goed voor de helft van het bedrijfsleven alle Oracle’s.

Blok werd ongunstig gezien in sommige kringen na de boodschappen die hij schreef – die kritisch van Oracle’s deal met Sun, maar ook als co-voorzitter Mark Hurd waren – kwam aan het licht tijdens de beraadslagingen van de rechtszaak met Hewlett-Packard dit jaar.

Niemand weet echt de vraag of die berichten had iets te maken met het vertrek Block – moet execs worden gezien en niet Hurd? wie weet – maar analisten Rick Sherlund en Patrick Walravens vermoeden dat het vertrek voorafgaat aan een reorganisatie van het bedrijf sales force.

Dat is niet ver gezocht. Oracle CEO Larry Ellison zei dit tijdens een gesprek van gisteren

Onze Oracle Cloud SaaS business is bijna een miljard dollar omzet run rate, dezelfde grootte als onze technische systemen hardware business.

Aangezien het bedrijf overgangen van zijn oude, op hardware gebaseerde identiteit naar een meer wendbare één gevestigd in de cloud, is het geen verrassing dat de verkooporganisatie mogelijk moeten worden geherstructureerd. Wat verrassend is dat blok geen deel van uit.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september