Google’s messaging puinhoop is wanhopig behoefte aan consistentie

Zeg wat je wil met alle Android-handset maker duwen hun eigen SMS-app op klanten, maar in ieder geval de gebruikerservaring consistent is.

Ondertussen, die op Google-onderschreven Nexus platforms zijn keuze te over, en niet op een goede manier.

Het jaar was 2013, en Vic Gundotra liep nog een groot deel van de show in het Googleplex, en werd de beslissing genomen om SMS-mogelijkheden te duwen in de Hangouts messaging-app, een platform dat Mountain View uit het Google Chat dienst had morphed, in een niet al te subtiele knipoog naar Apple’s iMessage dominantie.

Hangouts met SMS niet zo naadloos samen te werken als iMessage, en de fusie van twee diensten in een gesprek keten was vaak onhandig, maar voor degenen die het omarmd, het was beter dan het hebben van verschillende communicatie verspreid over meerdere apps.

Maar bijna drie jaar na het besluit om te fuseren SMS hanteren in Hangouts-gesprekken nam, heeft Google besloten om haar besluit ongedaan te maken en split uit SMS en Hangout-berichten, en niet op een manier die het gedrag achter een instelling voor gebruikers verbergt nog verlangen ernaar , het is gewoon gegaan en gebruikers wees naar Google’s Messenger-app voor “de beste SMS-berichten ervaring”.

Gebruikers die nog steeds kiezen voor Hangouts te gebruiken zijn afgeluisterd met Messenger nagschermen voor enige tijd, dus de beslissing om door te gaan met Hangouts voor SMS-berichten is niet voor gebrek aan onderwijs op Google’s deel, het is gewoon dat ze liever een weergave van hun communicatie en nu Google zal hen elders te dwingen, daarbij verwijzend naar lage gebruik van de functie als een reden voor zijn dood.

De meeste vreten van alles is de manier waarop de verandering is uitgevoerd, in mijn geval, zonder waarschuwing aan allen als de noten binnen Google’s app store nog steeds overeen met die voor versie 10, de laatste versie van de functie aan te bieden.

Zijn meest recente besluit van invloed kan zijn op wat Google beschouwt als weinig gebruikers zijn, maar het is symptomatisch voor Google’s kam scheren, inconsistente aanpak van de communicatie-instrumenten.

Het bedrijf heeft nu Hangouts, Messenger, en de aanstaande Allo als een trio van korte messaging-toepassingen, terwijl het heeft Gmail en de Inbox-app tegen elkaar in de e-mail ruimte, en videobellen app Duo aanvallen Spots in de visuele communicatie inzet.

Ergens in Mountain View, het kan alleen worden aangenomen dat iemand beschikt over een goed begrip van hoe de verschillende puzzelstukjes in elkaar passen – maar van de buitenkant kijken in, is er weinig te goddelijke in de weg van de algemene strategie verder dan een darwinistische paradijs van concurrerende teams.

Mislukte producten zijn al lange tijd die samen met en stilgelegd door Google, maar zelfs zeer succesvolle apps zoals Gmail vinden ook zelf uitgedaagd door interne rivalen.

Het is een patroon van gedrag dat de indruk wekt dat de producten van Google zijn van voorbijgaande aard en aansprakelijk om weg in een opwelling genomen creëert, en het bedrijf doet weinig om dit cynisme verdrijven. Die beïnvloed door de sluiting van de producten, zoals Google Reader, Orkut of Google Wave, kan worden gezegd dat niche-gebruikers zijn, maar ze zijn ook vaak de meest geïnvesteerd en gepassioneerde degenen. Het soort dat veel bedrijven proberen te cultiveren.

Google moet niet verbaasd zijn als het lanceert nieuwe diensten die gebruikers afstandelijk zou kunnen zijn, en kunnen aarzelen om “all in” te gaan op een product. Het gaat in tegen hoe het bedrijf van oudsher heeft gewerkt, maar het zou nuttig om te weten wat haar aanpak van de communicatie-apps in de komende jaren het geval is. Als Allo en Duo zijn inderdaad de toekomst van Google’s messaging, zeg dan: ja, en het zou geen verrassing zijn als Hangouts wordt verwaarloosd en uiteindelijk verdwijnt of niet worden bijgewerkt.

Wat Google’s plan is, moet het aan de stok met het en bereid zijn om grote wijzigingen aan bestaande apps te brengen, indien nodig. Zoals het er nu nog met zijn hakken en veranderende aanpak, er zijn gewoon te veel ballen in de lucht om zin te maken, in het bijzonder tot casual waarnemers die niet hoeft te houden met de bochten van Google-producten.

SMS-gebruik wind naar beneden en wordt vervangen door over-the-top messaging, in plaats van uit te leggen aan een Android-beginner die Google-platform is het beste te gebruiken om vrienden onder bepaalde voorwaarden te praten, is het veel gemakkelijker om te gaan met iets dat is cross-platform , heeft een grotere user base, en biedt messaging, bellen, en video op één plek: WhatsApp.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar