Google’s ‘belachelijk’ antitrust remedies onder vuur komen van rivalen

voorgestelde maatregelen van Google om mededingingsbezwaren weg te nemen over de zoektocht activiteiten in Europa zijn “belachelijk” en zal waarschijnlijk verergeren concurrentieverstorende effecten, volgens zijn rivalen.

De Europese Commissie is met behulp van een markt test om te beoordelen of de voorstellen die Google vorige maand ingediend juridisch bindend te maken.

De voorstellen, bedoeld waren, onder andere, tot bezorgdheid over Google’s plaatsing van zijn eigen verticale diensten aan te pakken – zoals de prijsvergelijking site, Google Shopping en reisproducten – voorsprong op concurrenten in de zoekresultaten.

Google heeft aangeboden om een ​​duidelijk label haar eigen diensten en weergave links naar drie rivaliserende gespecialiseerde zoekdiensten, maar volgens Foundem, een UK-based bedrijf dat was; onder degenen die antitrust klachten in 2010 ingediend bij de EU terug, de voorstellen aandacht af te leiden uit hoe Google manipuleert organische zoekresultaten en kunnen de competitieve landschap erger.

Het bedrijf wil de EC aan Google’s voorstellen te verwerpen en in plaats daarvan eisen dat Google de behandeling van alle diensten in gelijke mate gebruik van dezelfde kruipen, indexeren, ranking en penalty algoritmen. Anderen, zoals de lobby groep FairSearch, in grote lijnen eens met deze doelstelling.

De EC heeft de lijst van maatregelen bekendgemaakt dat het aanbieden van het EG-stapt uit zijn rug, met inbegrip van signaleren wanneer het serveren haar eigen diensten in de zoekresultaten.

Foundem betoogt (PDF) dat de voorstellen van Google’s uitsluitend te richten op Universal Search, een vak dat blended natuurlijke zoekresultaten reslts met links naar Google’s eigen verticale search aanbod, in plaats van de natuurlijke zoekresultaten en AdWords dat rivalen geloven manipuleert bevat.

Dit fundamentele fout betekent dat de voorstellen van Google’s ofwel aspect van de bezorgdheid van de Commissie betreffende search manipulatie niet kan verlichten, “zegt hij.” De voorgestelde veranderingen zouden geen invloed op het vermogen van Google om systematisch bestraffen rivalen in de natuurlijke zoekresultaten en zou niets aan de perken te doen onaantastbaar voordeel dat Universal Search biedt Google’s eigen diensten.

Het bedrijf beweert Google’s aanbod om haar Universal Search dozen te etiketteren zal weinig impact op het verkeer afleiding hebben, en rivalen zal nog moeten Google betalen om opgenomen te worden naast zijn eigen producten.

Voor verticals waarin zij de kosten bepaald met pay-per-click of display-advertenties, zou drie rivaliserende verbindingen worden getoond, voor degenen die het niet te gelde, zou er geen concurrenten verbindingen worden opgenomen, maar voor degenen die deze kosten bepaald met betaalde plaatsing, drie links zou worden opgenomen – zolang concurrenten betaald voor hen te zijn.

“Indien goedgekeurd, zou de betaalde rivaal schakel elementen van de voorstellen van Google’s een krachtige bijkomende stimulans voor Google om zijn verticale diensten via haar nieuwe betaalde plaatsing model overgang,” zei Foundem.

“De introductie van betaalde rivaal banden vertegenwoordigt een potentieel katastrofisch escalatie van Google’s misbruik, het verstrekken van een nieuwe en enorm krachtige anti-competitieve tool, die in veel gevallen Google het grootste deel van de winst van haar concurrenten zou de hand,” zei hij.

Een andere klacht is dat rivalen alleen van toepassing op Google te worden beschouwd als een concurrent in één product categorie, die Foundem claims nadeel bedrijven met bedrijven tussen verschillende productgroepen.

Ondertussen Foundem beschuldigt Google van systematisch bestraffen verticaal zoeken concurrenten in de organische resultaten onder het mom van “gebrek aan originele content”.

Google eerder ontkende het verandert haar algoritmen om concurrenten pijn na Jeffrey Katz, de CEO van Nextag, een Amerikaanse prijsvergelijking bedrijf, vorig jaar juni klaagde Google had wijzigingen in haar algoritme dat zou “effectief straffen” hen gemaakt.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

De website heeft gevraagd Google voor commentaar op het rapport Foundem, en zal het verhaal updaten als het dan ontvangt.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer