Google’s patent aanval op Microsoft push mail trips in Duitsland

Microsoft ziet eruit als een verbod op Google Maps in de grootste markt van Europa scoop.

Een Duitse octrooi pak ingesteld door Motorola Mobility, die gericht is op Microsoft push-e-mail blokkeren is geschorst dan twijfels over de geldigheid van het octrooi.

Het patent in kwestie is EP 0847 654, die “multiple pager status van de synchronisatie systeem en werkwijze” omvat, en werd toegekend in 2002.

Motorola, onder Google’s eigendom, gebruikte het om een ​​verbod op de push-messaging-functie in Apple’s iCloud-synchronisatie service, die Apple uitgeschakeld voor de Duitse gebruikers afgelopen februari krijgen.

regionale Mannheim rechtbank van Duitsland opgeschort vordering Motorola’s terwijl hij wacht op een beslissing van Duitse Federale Patent Court (Bundespatentgericht) op een aparte Microsoft claim, dat gericht is op het Duitse deel van het octrooi nietig te verklaren, gerechtelijke woordvoerder Dr Joachim Bock vertelde de website.

Hoewel Motorola in haar geval met Apple met behulp van hetzelfde octrooi in geslaagd, haar vordering op Microsoft geconfronteerd met nog een aantal uitdagingen, waaronder omdat Motorola ‘te danken heeft “Microsoft licentierechten te wijten aan feit Google heeft een licentie voor ActiveSync van Microsoft, volgens patenten expert Florian Mueller.

Het is niet de eerste keer dat het patent heeft gelopen in moeilijkheden: in december vorig jaar een Britse High Court rechter oordeelde dat de Motorola patent in kwestie ongeldig was.

Apple speelt bovendien tegen de Motorola patent in de Federale Patent Court en het is gedacht dat het verbod zal binnenkort worden opgeheven, aldus Mueller.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken