Govt doodt onderhandelingen met AusCERT

De procureur-generaal van het ministerie heeft ervoor gekozen niet om samen te werken met de Australische Computer Emergency Response Team (AusCERT), staken de onderhandelingen met de beveiligingsorganisatie.

In november vorig jaar, Australische procureur-generaal Robert McClelland gestart met een grondige Cyber ​​Security Strategie voor de natie, ondersteund door een nieuw Computer Emergency Response Team, de zogenaamde CERT Australië, om de bestaande AusCERT rivaal.

De onderhandelingen, indringende vraag of een partnerschap zou kunnen bestaan ​​tussen de organisaties, was er aan de hand voor meer dan twaalf maanden.

“We zijn teleurgesteld over de procureur-generaal van het ministerie heeft ervoor gekozen niet om samen met AusCERT ter ondersteuning van de nationale CERT rol. Wij zijn echter van mening dat er ruimte is voor beide teams om te opereren als CERT Australië heeft aangegeven het is vooral geïnteresseerd in het helpen van kritieke infrastructuur, “Jeremy Crowley, directeur van AusCERT en IT-diensten aan de Universiteit van Queensland, gezegd.

AusCERT zei zaken zou op gaan als voorheen, met de organisatie te blijven, met inbegrip van bulletins, incident response coördinatie en andere voordelen, aan haar leden en het Australische publiek. “Er zijn veel organisaties die zal blijven profiteren van de expertise en diensten AusCERT,” zei Crowley.

We hopen dat CERT Australië niet de belastingbetaler geld zal gebruiken om de diensten van een not-for-profit organisatie die een bewezen track record voor het leveren van deze diensten effectief voor vele jaren heeft dupliceren.

Vorige maand, AusCERT general manager Graham Ingram vertelde de website van Australië dat de twee CERT complementair zou zijn, maar dat het hebben van meer dan één aanspreekpunt verwarrend zijn voor organisaties die op zoek voor de veiligheid steun zou kunnen zijn.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze