Hi-Grade Notino 2200 recensie

Hi-Grade is een leverancier van hoge-kwaliteit-ASUS notebooks gebouwd voor enkele jaren, en is nu op zoek naar nieuw leven in te blazen – en de voorsprong op de concurrentie – in het sub-2kg ultraportable sector. Het kan het merk aantrekkingskracht van een Sony VAIO of de ondersteunende infrastructuur van een Dell Latitude achter de rug hebben, maar 1,7 kg Hi-Grade’s Notino 2200 packs een goede combinatie van kracht en functionaliteit in zijn verkleinwoord 26,9 van 24,2 door 2,5 cm frame.

De Notino 2200-1000-3 model dat we beoordeeld is opgebouwd rond Intel’s 1GHz Mobile Pentium III processor – niet de meest recente 0,13 micron ‘Tualatin’ met 512 KB Level 2 cache, maar de oudere 0,18 micron / 256KB L2-cache chip. Dit kan niet de prestaties en energiebesparende voordelen van de nieuwste mobiele chip, maar hij presteert goed genoeg voor mainstream doeleinden en is aanzienlijk goedkoper. De CPU wordt begeleid door SIS geïntegreerde 630S chipset, die 8MB commandeers gulle 320MB van het systeem RAM voor gebruik als videogeheugen.

De Notino 2200 heeft een aantrekkelijk design, zijn magnesium behuizing sport een two-tone metallic violet en zilveren afwerking. De algemene look en feel is een kruising tussen een Sony VAIO en een Sharp ultraportable. Wat is het meest indrukwekkend is echter hoeveel wordt verpakt in de Notino 2200 compacte behuizing.

Vaste opslag wordt verzorgd door een 40 GB Hitachi Ultra ATA / 100 harde schijf met een rotatiesnelheid van 4,200rpm, terwijl de optische media worden behandeld door een 8x QSI dvd-rom-station dat de CD-ROM leest op 24-speed – de Notino 2200 de enige twee-spindle systeem in deze roundup. Breng een ander £ 100 en je kunt de DVD drive te upgraden naar een combo-eenheid met toegevoegde CD-RW-functionaliteit. Het is duidelijk dat er geen ruimte voor een interne floppy drive ook, maar een extern USB-apparaat wordt geleverd.

Alle poorten van het systeem bevinden zich aan de zijkanten en aan de voorzijde, de achterzijde de thuisbasis van de 4,000mAh Li-ion batterij. Net als een toenemend aantal ultraportables, de Notino 2200 is een ‘legacy-free’ systeem, dus je zult zoeken tevergeefs voor seriële, parallelle, PS / 2 en infrarood-poorten. Wat je krijgt zijn drie USB-poorten en een RJ-11-poort voor de ingebouwde 56Kbit / s modem aan de rechterzijde, plus VGA, RJ-45 (Ethernet) en IEEE 1394-poorten aan de linkerkant. Naast de laatste is van het systeem één Type II PC Card-slot. In het midden van de voorkant zijn er microfoon- en hoofdtelefoonaansluiting, samen met een handige hardware volumeregeling. Aan de linkerkant van deze vier Quick Launch-knoppen, waarvan er drie de gebruiker te programmeren. Een andere handige touch is de Quick Launch-knop Lock, dat bescherming biedt tegen onbedoelde activering.

De meeste ultradraagbare makers zou het bovenstaande beschouwen als een goede set van I / O, uitbreiding en connectiviteit opties, maar de Notino 2200 1000-3 gaat de extra mijl door het opnemen van een ingebouwde 802.11b draadloze Ethernet-adapter, op een mini-PCI-kaart . Helaas waren we niet in staat om draadloze netwerkvoorziening van het systeem te testen als Hi-Grade de mini-PCI-kaart uit onze review-exemplaar had verwijderd. Toch zal het verschepen units zeker wireless-ready zijn.

Bij notebooks zijn geslonken tot ultraportable afmetingen, de kwaliteit en bruikbaarheid van het scherm en het toetsenbord worden de belangrijkste factoren voor potentiële kopers. We hebben geen klachten met de XGA-resolutie TFT-scherm, dat is zo helder, duidelijk en zonder vast te zitten pixels. De 85-key toetsenbord is een andere zaak, en nogal reageert en een beetje benauwd – de toetsen PgUp en PgDn worden verdubbeld met de omhoog en omlaag cursor toetsen, bijvoorbeeld, bereikbaar met het gelijktijdig indrukken van de Fn-toets. Vingervlugge gebruikers mogen niet erg, maar het digitaal uitgedaagd kan een beetje strijd.

Ondanks de minder dan cutting-edge-processor, de Notino 2200-1000-3 goed presteert, wordt alleen verslagen door de 1,2 GHz Dell Latitude C400 in de algemene prestaties testen onder mainstream en high-end toepassingen. Een overzicht van 2 uur en 20 minuten van de 4,000mAh Li-ion batterij is aanvaardbaar voor deze klasse van notebook, als er niets bijzonders.

We waren onder de indruk van de HiGrade Notino 2200 – in het bijzonder door zijn ontwerp, dat meer naar een sub-2kg chassis dan elke andere ultraportable die we hebben beoordeeld integreert. Als u niet over de extra prestaties, levensduur van de batterij en corporate-level ondersteuning geboden door Dell Latitude C400 nodig hebt, zou het Notino 2200 een zeer goede keuze te maken.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop