HP EliteBook 840 G1 beoordeling: Een solide, maar niet spectaculair Ultrabook

Ultrabooks zijn de pc-industrie de manier van beregening een beetje magie op de nederige laptop, die in toenemende mate wordt belegerd door tablets en exotische hybride apparaten. HP EliteBook 840 G1 is een goed voorbeeld van de trend – een stevige, high-end zakelijk toestel met een paar extra elementen om een ​​beetje glamour toe te voegen.

De 14-inch EliteBook 840 G1 Notebook PC (te geven dat de volledige titel) komt in een verscheidenheid van smaken, met Windows 8 (of 7), SUSE Linux of FreeDOS. U kunt ook kiezen uit Intel’s Core i7, i5 en i3 processors, plus een aantal HD en SSD opslag opties, en schermresoluties – waaronder een touchscreen model.

De geteste door de website model gekenmerkt door een Core i7-4600U processor met schakelbare AMD Radeon HD 8750M graphics, 8 GB RAM-geheugen, een full-HD (1920-voor-1080-pixel) scherm, een 500 GB 7.200 rpm harde schijf en Windows 7 Professional – het soort configuratie een bedrijf zou kunnen inzetten voor kenniswerkers die een redelijk niveau van de prestaties.

HP zegt dat zijn 800-serie van laptops tot 40 procent dunner en 28 procent lichter dan zijn vorige reeks, en de 840 ziet er zeker dun en elegant van buitenaf. Het deksel’s mat suède-achtig effect is vaag doet denken aan een Moleskine notebook – helaas is het ook iets van vingerafdruk magneet.

De onderkant van het systeem blijkt een van de EliteBook 840’s meer ongebruikelijke elementen – een paneel dat, bij verwijdering, onthult de ingewanden van het apparaat te laten tech personeel (of dapperder gebruikers) toegang tot het lef van deze machine wanneer dat nodig is.

Wanneer u het openstellen van de notebook, het ontwerp is minder spannend – ik heb niet bijzonder zoals de afgeronde hoeken, bijvoorbeeld. Dat gezegd hebbende, het is een stevig-ontworpen en goed afgewerkte unit met een magnesium en aluminium chassis dat sterk genoeg om de ontberingen van de standaard zakelijk gebruik te weerstaan ​​moet worden (MIL-STD 810G certificering in behandeling is, volgens HP). Meten 33.89cm breed 23.7cm diep en 2.1cm dik en een gewicht van 1.58kg, de EliteBook 840 is een substantiële apparaat dat minder draagbaar dan kleinere scherm rivalen, de trade-off, natuurlijk, is het extra scherm onroerend goed, waardoor het comfortabeler om te werken voor lange periodes.

De spill-resistant eiland-stijl toetsenbord voelt goed, en de grote twee-knop touchpad werkt goed – een pointing stick is ook beschikbaar, met een eigen paar knoppen onder de spatiebalk. Het toetsenbord is verlicht, die snel wordt steeds standaard op high-end laptops. We waren niet helemaal tevreden met de uitvoering ervan hier, dat wel.

Enkele achtergrondverlichting voor het toetsen moet beter worden afgestemd: onze overzichtseenheid bijvoorbeeld de verlichting schijnt van onder de bovenste rij functietoetsen een heldere afleiding tijdens het typen. In het algemeen, de drijvende kracht waar de verlichte toetsen lijken niet bevestigd aan het lichaam van het apparaat te maken voor een iets verontrustend type-ervaring (de achtergrondverlichting voor Microsoft’s keyboard covers voor de Surface 2 en Surface Pro 2, bijvoorbeeld, werkt veel beter) . Een functie toetscombinatie kunt u turn down de helderheid van de toetsenbordverlichting, of zet het uit helemaal, maar we een betere-engineered oplossing liever.

Misschien is de EliteBook 840’s opvallende onderdeel is zijn 14-inch scherm, zoals de anti-glare coating werkt bijzonder goed, waardoor het zeer gemakkelijk te bekijken op elk moment. Kijkhoeken zijn ook goed. Als u de optie touchscreen wilt, moet je genoegen nemen met een lagere 1600-by-900 resolutie dan de full-HD scherm hier beoordeeld.

We getest met behulp van Maxon’s Cinebench R15 suite, die CPU en OpenGL benchmarks omvat de prestaties van de EliteBook 840’s. In vergelijking met Microsoft’s Core i5-gebaseerde Surface Pro 2 met geïntegreerde graphics, de Core i7-gebaseerde EliteBook met discrete graphics – niet onverwacht – komt uit op de top in beide tests

Om de EliteBook de grafische prestaties in perspectief te plaatsen, het is een lange weg uit de voorste rand als het gaat om notebook 3D grafische prestaties, zoals gemeten door de Fire Strike benchmark Futuremark’s 3DMark suite (de Eurocom Panther 5D kost ongeveer vijf keer zo veel als de EliteBook hoewel)

Disk prestatie is relatief alledaagse, de Atto Disk Benchmark meten van de 500GB Toshiba drive leest op 84.9MB / s en schrijft op 80.6MB / s. Ook moet een entry-level SSD meerdere malen deze nummers te leveren.

Om de batterij te evalueren, meten we het gemiddelde energieverbruik van het systeem (met de batterij verwijderd) onder actief is en belasting (met Microsoft’s Fishbowl HTML5-test), met de helderheid van het scherm ingesteld op 25, 50 en 100 procent. Het verdelen van de resulterende wattages in 50Wh capaciteit van de 3-cell batterij geeft een reeks schattingen levensduur van de batterij (Wh / W = h)

Schattingen lopen uiteen van meer dan 10,5 uur met 25 procent helderheid van het scherm en er geen belasting op ongeveer 1,5 uur met 100 procent helderheid en een continue zware belasting. Met een middelmatige helderheid van het scherm en een mengsel van lading en inactiviteit, kunt u rond 5 uur ‘life verwachten van dit systeem.

Dit is een robuuste laptop met een paar interessante functies die het een solide keuze voor een onderneming roll-out zou moeten maken: het zal een perfect onderhouden baan van de verwerking van uw spreadsheets en de weergave van uw presentaties te doen, maar het is onwaarschijnlijk om hoofden te draaien in de bestuurskamer. De Ultrabook branding zou kunnen suggereren iets dat kan concurreren met een MacBook Pro in termen van stijl en prestaties: hoewel dit notebook heeft zijn plus punten, er is niets dat het stelt dat ver van de menigte.

Prestaties en levensduur van de batterij

Stevige bouwkwaliteit, hoge kwaliteit full-HD-scherm; Goede CPU en grafische prestaties

Underlit implementatie toetsenbord kan beter; Deksel oppervlak is een vingerafdruk-magneet; Disk prestatie kan beter

Als u op zoek bent naar een kleinere Windows-systeem met een touchscreen, er is Microsoft’s Surface Pro 2, terwijl de ThinkPad Helix is ​​een, uitstekende Windows 8 tablet / ultrabook hybride.

Beeldscherm 14-inch LED-backlit HD-scherm met anti-glare coating (1920 x 1080 pixels), processor Intel Core i7-4600U; Graphics Intel HD Graphics 4400, AMD Radeon HD 8750M (omschakelbaar), geheugen 8GB; Besturingssysteem Windows 7 Professional ; Ports 3 x USB 3.0, 1 x USB 3.0 opladen, DisplayPort 1.2, VGA, stereo hoofdtelefoon / mic jack combo, netstroom, RJ-45 Ethernet, side docking connector, Battery 3-cell, 50Wh, optionele batterij slice (60Wh) beschikbaar; Andere kenmerken Gemakkelijke toegang paneel aan de onderzijde, SD-kaartlezer; Afmetingen 33.89cm x 23.70cm x 2.1cm; gewicht van 1.58kg; Prijs Core i5 / Windows 7-model begint bij £ 850 (excl. btw), Core i7 model beoordeeld hier kost £ 1.120 (ex. BTW)

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Conclusie

alternatieven

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

bestek

Pros

Cons

Oordeel: 8/10