Huawei gear ontdekt, verwijderd uit het Amerikaanse nucleaire lab

Los Alamos National Laboratory in New Mexico, een van de top kernwapens laboratoria in de Verenigde Staten, heeft Huawei switches over de veiligheid zorgen verwijderd, blijkt uit een document verkregen door Reuters.

Reuters geciteerde brief van 5 november op te merken dat het lab vervangen gear gemaakt door H3C Technologies, een Chinees bedrijf dat gebruikt wordt om een ​​joint venture tussen Huawei en 3Com zijn.

Het nieuws komt enkele maanden na Huawei werd gefilterd door de wetgevers als een bedreiging voor de veiligheid. Huawei heeft gezegd dat het wordt uitgekozen. Het Amerikaanse wetgevers beweren dat Huawei’s banden met de Chinese regering en het leger zijn zorgelijk.

Reuters merkte

De ontdekking roept vragen op over inkoop praktijken van de Amerikaanse diensten die verantwoordelijk zijn voor de nationale veiligheid. De Amerikaanse regering en het Congres hebben zorgen over Huawei en haar vermeende banden met het Chinese leger en de overheid verhoogd.

Het probleem is echter dat 3Com werd overgenomen door HP in 2010. De joint venture Huawei met 3Com kan zijn opgenomen in een enterprise standaard cross-selling procedure. Los Alamos CIO ontdekt dat H3C apparaten begonnen te worden geïnstalleerd. Huawei verkocht zijn belang in H3C 3Com in 2007.

Bottom line: Ik ben niet zeker of het de moeite waard om geliquideerd over wat lijkt op een klein aantal H3C apparaten uiteraard aangeschaft voordat een rapport House Intelligence Committee stralen Huawei. Los Alamos verwijderde de versnelling en ging verder.

Huawei William Plummer, vice-president van buitenlandse zaken, reageerde op het rapport en zei: Reuters

De kwaliteit, integriteit en veiligheid van het vistuig Huawei is-wereld bewezen – 150 markten, meer dan 500 operator klanten, 45 van de wereld top 50, waaronder landelijke vervoerders in vrijwel alle OESO-landen; Niettegenstaande veel politieke en anti-competitieve rook. en spiegels in de VS in de afgelopen paar jaar, is er nooit een greintje bewijs geweest dat Huawei gear is minder veilig dan de concurrenten.

Meer

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Huawei beschuldigd van het leveren van HP-apparatuur aan Iran, Huawei en ZTE kon de veiligheid en zakelijke bedreiging voor Europa vormen, aldus EU-verslag; Huawei: We zijn oneerlijk uitgekozen, Huawei, ZTE ontkennen US kosten, House wetgevers niet overtuigd; Can Huawei kraken van de Amerikaanse datacenter markt?

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia