IBM richt smart grid communicatie met de nieuwe dienst

Als er enige twijfel over welk deel van het smart grid enkele van de grootste namen in de IT na zijn hongerig, laat ze worden gelegd om te rusten. IBM is de laatste een te claimen als het gaat om het leggen van de netwerk stichting die zal verschillende onderdelen van de smart grid met elkaar praten.

De nieuwe dienst werd vandaag door IBM CEO Sam Palmisano beschreven tijdens een keynote op de GridWise Global Forum in Washington, DC Gericht op nutsbedrijven, is de IBM Intelligent Utility Network dienst gericht op het updaten van hun bestaande netwerkinfrastructuur om smart grid communicatie af te handelen. De kern van deze updates zijn beveiliging, schaalbaarheid en netwerk management functies-samen met een maar liefst 5000 netwerk consultants, architecten en projectmanagers die de dienst door middel van IBM Global Technology Services Integrated Communication Services groep zal ondersteunen.

De dienst is gebaseerd op de ervaring van IBM tot nu toe met meer dan 150 verschillende smart grid engagementen van de verschillende niveaus van volwassenheid. Het bedrijf is ook vrij duidelijk dat dit niet alleen kan doen: Het heeft relaties met technologieleveranciers die de telecommunicatie- en netwerktechnologie spectrum van kern backhaul en zowel terrestrische als draadloze vastgesteld. Die relaties zijn onder andere ADVA Optical Networking, Alvarion, Ciena, Cisco, Itron Noord-Amerika, Juniper Networks, Landis & Gyr Noord-Amerika, Motorola, RuggedCom, Sensus en Trilliant. Dit zijn alle bedrijven die hebben gekregen aan boord van IBM’s Solution Architecture for Energy & Utilities Initiative.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs