Indiase telecom bedrijven om achterstallige $ 8000000000 betalen aan de overheid

Bekend om hun slechte dienstverlening aan klanten, zijn de telecom-dienstverleners in India verwikkeld in financiële geschillen met de federale overheid.

Meer dan drie dozijn dienstverleners moeten achterstallige betalingen ten bedrage van meer dan $ 7000000000 (47.776 crore roepies) aan de overheid te betalen in de vorm van licentierechten, spectrum heffingen en andere rechten, maar de meeste van hen hebben de vorderingen van de overheid uitgedaagd in diverse rechtbanken en als gevolg bijna $ 3000000000 (17.000 crore roepies) wordt gehouden in rechtszaken.

Het staatsbedrijf Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) is de grootste schuldenaar, gevolgd door Bharti Airtel, Vodafone, Idea Cellular, Aircel Limited, Reliance Communications Ltd, Mahanagar Telefoon Nigam Ltd (MTNL), Tata Teleservices, en anderen. Deze telecom majors zijn goed voor meer dan 90 procent van de contributie te betalen aan de overheid (zie tabel). Zelfs MTNL is eigendom van de overheid en is actief in Delhi.

Licence vergoeding en spectrum kosten achterstanden ten opzichte van belangrijke service providers

(Andere rechten met betrekking tot de EMR Penalty, CMF Penalty, EMR testen en MNP testen worden niet weergegeven in de grafiek. Bron:. Parlement van India)

Als deze achterstanden worden gerealiseerd, kan het veel te ambitieus 30000000000 $ programma van de regering “Digital India” dat tot doel heeft het publiek toegang tot internet in het land te bieden in 500.000 dorpen door middel van high-speed netwerken te stimuleren.

Indiase minister van Communicatie en Informatie Technologie Ravi Shankar Prasad zei dat de gevallen werden verdedigd in TDSAT, diverse hoge hoven en in het Hof van Cassatie, en de actie zal worden genomen, afhankelijk van de oordelen. “De eisen werden uitgegeven volgens de bepalingen en voorwaarden van de licentieovereenkomsten aan de inkomsten in de tijd te realiseren,” vertelde hij het Parlement twee weken geleden.

De minister zei verder dat de overheid ongeveer $ 28 miljard (170.000 crore roepies), door de licentievergoeding en spectrum gebruikskosten vanaf de datum van aanvang van de inkomsten aandeel regime heeft verzameld tot en met september 2015.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Centre for Telecom Management & Studies Director Dr T H Chowdary twijfels geuit op het plan van de regering om deze achterstanden te verzamelen als de meerderheid van hen werden verliezen aangaan. “De bedrijven kregen licenties voor 20 jaar en de meeste van hen geen winst te verdienen voor de 10 tot 12 jaar Het staatsbedrijf entiteiten -. BSNL en MTNL – zijn in de verliezen geweest en de overheid heeft geen andere keus dan af te schrijven hun rechten, “Dr Chowdary vertelde de website.

Dr Chowdary, die lid van de Task Force minister-president van IT en software in de late jaren 1990 was, eveneens meende dat er geen noodzaak was voor deze bedrijven om spectrum te betalen als ze spectrum hebben gekocht.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

“Het is als het kopen van een huis en nog iemand hen te vragen om huur te betalen,” Dr Chowdary toegevoegd.

De telecombedrijven weigerde commentaar te geven over de kwestie te zeggen dat de kwestie was onder de rechter, maar de Vereniging van Unified Telecom Service Providers van India (Auspi) secretaris-generaal van Ashok Sud zei dat tegen de beweringen van de regering was het gebruikelijk in de telecomindustrie. “Als de exploitanten het gevoel dat de eisen niet levensvatbaar zijn, kunnen ze betwisten in de rechtbanken en de bedrijven zullen het vonnis te eren,” voegde hij eraan toe.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice