Intel koopt Hacker League, de fusie met API bouwer Mashery

Een consortium van investeerders hebben de Zweedse eye-tracking specialist Tobii $ 21 miljoen (£ 13m) in de financiering gegeven om het te helpen zijn technologie uit te breiden in de reguliere computers en andere massamarkt applications.Intel’s investering divisie, Intel Capital, aangesloten bij bestaande investeerders Amadeus Capital, Investor Groeikapitaal en Northzone Ventures in de subsidieronde, Tobii dinsdag bekend.

Opvolgen van Yahoo en Apple op maandag, Intel heeft een aantal fusies en overnames nieuws te pakken voordat het jaar ook gedaan.

De processor reus kopen Hacker League, een particuliere organisatie die van plan is en organiseert hackathons. Voorbeelden van eerdere gebeurtenissen zijn niet beperkt tot zakelijke klanten ook niet.

Met meer dan 450 evenementen reeds onder zijn riem hebben boekdeel van de meer originele hackathon thema’s gepromoot door Hacker League is gewijd aan de lancering van muziek startups, TV app concepten, en de toekomst van voedsel.

The Hacker League team bevestigde de deal in een verklaring op haar website op dinsdag, met vermelding dat deze is ingesteld om te fuseren met “Mashery, een Intel Company.”

Mede-oprichter Mike Swift voegde eraan toe dat hij “zijn nauw samen met de Mashery team om ervoor te zorgen dat de bestaande Hacker League gemeenschap van ontwikkelaars en hackathon organisatoren nog steeds de beste waarde van Hacker League te krijgen.”

Intel; opgepikt Mashery terug in april. Op dat moment, de API-services en tech provider had al met meer dan 170 merken gewerkt om circa 44.000 actieve toepassingen die zijn gemaakt met ongeveer 200.000 ontwikkelaars van stroom te voorzien. Voorbeelden opgenomen Comcast, Klout, Rdio en Travelocity.

Maar de toevoeging van Hacker League zal betekenen dat Mashery nog meer aan haar gemeenschap van ontwikkelaars, die inmiddels is uitgegroeid tot meer dan 235.000 ontwikkelaars die API sleutels hebt opgehaald met meer dan 88.000 actieve programma’s in ontwikkeling of in productie kan spreken.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Swift stelde dat “de ontwikkelaars zijn op zoek naar hun codering talent en API kennis demonstreren als ze leren om prototype te maken en op hackathons.” Het idee is dat Hacker League die showcase zal aanbieden.

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis