Jobwatch: 2013, het jaar van de specialist

In het geval je nog niet opgevallen, is de wereldeconomie gevulde en Australië is niet vrijgesteld van de impact. De wereldwijde financiële crisis heeft nu getroffen Wayne’s world – de penningmeester Wayne Swan’s aankondiging dat hij zijn beloofde overschot niet kan leveren als gevolg van verminderde belastinginkomsten (als mensen en bedrijven minder verdienen) is de laatste herinnering dat Australië niet is geïsoleerd van de rest van de wereld.

Terwijl Australië werkloosheid is op zaterdag rond 5,3 procent ten opzichte van vorig jaar, is de participatiegraad gleed – meer mensen kozen-out van het zoeken naar werk. Degenen die op zoek zijn naar werk worden geconfronteerd met een veel concurrentie. Seek’s iPhone app is een indicatie van dit. Het werd afgelopen april uitgebracht en heeft al meer dan een miljoen downloads, dat is vreemd als je bedenkt dat er maar 15 miljoen mensen in de werkende leeftijd in het land.

Daarom, gezien een moeilijk jaar vooruit, wat is jouw taak strategie? Een tactiek zou zijn industrieën schakelen. Ga werken voor Gina. Harder werken en krijgt betaald minder, bij voorkeur in een tax-free haven in de Kimberley. Of, kon je een goede blik op jezelf en zeggen: “Ik werk in de industrie die de wereld uit deze puinhoop te krijgen.”

Elk bedrijf in elke sector heeft behoefte aan een online strategie, betere communicatie, meer efficiënte mobiele-centric werkprocessen en business intelligence gedreven door big data. Niet om te fijn een punt op te zetten, de hele wereld is afhankelijk van ICT. Hoewel de arbeidsmarkt krap zou kunnen zijn, het is veel beter om een ​​technische achtergrond hebben dan, bijvoorbeeld, die in de automobielnijverheid. Of blacksmithery.

Terwijl ze in de IT is een goede zet, is de vorm van ICT te veranderen en je zal moeten aanpassen. Jobs worden vaker uitbesteed, en offshoring is een trend die niet zal stoppen. Zoals de grafiek hieronder laat zien, zijn job advertenties van alle soorten sterk gedaald in de ICT-sector in de afgelopen vijf jaar, volgens gegevens verzameld door het Ministerie van Onderwijs, Werkgelegenheid en Workplace Relations. En het is al een gestage trend naar beneden, wat aangeeft dat het is nog veel meer te maken met structurele verschuiving dan de grillen van de economie. Volgens Hays, een derde van de Australische werkgevers zien uitzendkrachten als een strategische oplossing voor de lange termijn, gezien de flexibiliteit en specialistische expertise die zij kunnen bieden. Het cijfer kan veel hoger op de korte termijn, als bedrijven maken gebruik van de korte termijn hires als een manier om hele personeelsbestand beperkingen krijgen.

Dit lijkt alle wijzen op de noodzaak van specialistische kennis. Terwijl bedrijven zullen nog steeds willen generalisten in huis hebben, zullen ze afnemen in aantal. In plaats daarvan zullen ze willen kopen-expertise. Daarvoor, in toenemende mate, zult u in het buitenland concurreren tegen lagere werknemers in loondienst. De enige manier om dit is iets anders bieden – een zeer specifieke vaardigheden begrijpen hoe deze kan worden toegepast in de Australische werkplek. Beschikbaar zijn en on-site is ook een grote bonus – het is een moeilijke pendelen voor een programmeur, gevestigd in Bangalore.

Skilling-up betekent dat je jezelf positioneren voor een vermeende gat in de markt. Ondanks de enorme glijbaan in vacatures, worden recruiters vaak klagen dat ze de juiste vaardigheden voor de vacatures die bestaan ​​niet kan vinden. De Hays Global Skills Index geeft aan dat dit een groter probleem in Australië dan in veel andere delen van de wereld.

Het vaststellen van uw eigen bedrijf uit te besteden uw diensten is een uitdaging die veel ex-zakelijke types zal worden geconfronteerd. De kunst van het runnen van het bedrijf zal een geheel nieuwe vaardigheden zijn. tellingen van Australië bedrijven het ABS blijkt dat in NSW, Victoria en Queensland waren er 26.500 single-persoon management advies en aanverwante adviesbureaus aan het begin van het boekjaar 2012, 1,4 procent hoger dan een jaar eerder. In computer ontwerp van het systeem en de daarmee samenhangende diensten was het totaal ongeveer 20.300, met 1,3 procent groei. De trage groeicijfers verbergen personeelsverloop. Voor elke 100 nieuwe single persoon bedrijf dat is gestart in deze twee categorieën, zal 94 sluiten. Dat personeelsverloop is bijna gehalveerd voor bedrijven in dienst tot 19 mensen – er is veiligheid in aantallen.

? Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, Enterprise Software; TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met landbouw, mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’ te zetten: Bill Morrow

De zomervakantie is een kans om jezelf te vragen een paar-soul searching vragen. Moet ik om uit te gaan op mijn eigen? Wat is mijn specialistische expertise die mij uniek maakt? Hoe kan ik de skill-up om mezelf meer in de vraag te maken? Hoe zeker ben ik over het runnen van mijn eigen bedrijf?

Er is niet te ontkennen dat de vraag is er, maar de structuur van de bedrijfstak verandert snel. Nu weten we dat de Maya’s verkeerd waren en de wereld is nog steeds hier, het is tijd om je eigen persoonlijke strategie plannen inspelen op de vraag van de wereld voor de ICT-expertise.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow