Minister vertelt Aussie ICT schrap voor de Amerikaanse crash

Theo Theophanous, Victoriaanse staat minister van Industrie, Handel, ICT en Grote Projecten, vertelde de aanwezigen op een conferentie in Melbourne gisteren dat de Amerikaanse economische neergang, zowel lokale leveranciers en medewerkers van de Amerikaanse bedrijven die eigendom is van invloed op in de nabije toekomst – maar de lokale industrie looks sterk genoeg om de impact te absorberen.

Sprekend op een Australische Information Industry Association (AIIA) briefing in Melbourne gisteren, de Victoriaanse ICT minister stelde dat de knock-on van de Amerikaanse recessie zou kunnen leiden tot een personeelsreductie in de Australische activiteiten van Amerikaanse handen bedrijven, en zie meer banen te gaan voor de kust – maar voegde de prestaties van de Australische economie sterk genoeg is om een ​​gestage groei in de ICT en andere sectoren te garanderen blijft.

Theo Theophanous, Victoriaanse ICT minister

Credit: Het Parlement van Victoria

“De wereldwijde ICT-industrie zal waarschijnlijk nodig om zich schrap zetten voor de gevolgen van de huidige economische omstandigheden in de VS”, aldus Theophanous.

Een AIIA woordvoerder vertelde de website.com.au dat de minister werd proberen om wat geruststelling aan de lokale industrie.

Een woordvoerder van de minister zei vandaag dat Theophanous veel tijd heeft besteed “het versterken van de kracht van ICT Victoria’s, in het bijzonder in zijn werk creatie vermogen”.

“Melbourne groeit sneller dan elke andere stad, onze groei van de werkgelegenheid is groter en dat is deels te wijten aan de groei van de ICT-sector,” zei Theophanous.

De AIIA woordvoerder zei dat de opmerkingen van de minister over de mogelijkheid van banenverlies van Amerikaanse bedrijven met activiteiten in Australië was gewoon een ‘uit de losse pols opmerking “en” was in antwoord op een vraag in plaats van een deel van de belangrijkste speech zelf “.

“Ik zie ICT als een stand-alone-industrie, een sector die het scheppen van banen drijft”, zei Theophanous in de toespraak van gisteren.

De opmerkingen van de minister komen nadat onderzoeksgroep IDC eind vorig jaar voorspeld dat de wereldwijde IT-marktgroei van 6,7 procent in 2007 in 2008 zou dalen tot 5,5 procent.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze