NDS gekraakte code bewering vormt uitdaging voor Cisco

U.K.-gebaseerde broadcast technologieleverancier, NDS, wordt geconfronteerd met nieuwe beschuldigingen dat het verspreid gekraakte codes voor betaal-TV smartcard-systemen van zijn concurrent. De laatste ontwikkeling bladeren networking reus, Cisco Systems, een gespannen situatie, omdat het onthulde plannen om NDS te kopen eerder deze maand.

Deze week is de BBC Panorama uitzending beschuldigd NDS van het lekken van gegevens die werden gebruikt om valse smartcards, die vervolgens kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot betaal-TV-programma’s worden aangeboden door On Digital creëren.

De laatste werd omgedoopt ITV Digital maar gevouwen in 2002. De voormalig CTO Simon Dore vertelde BBC dat piraterij toegang tot zijn diensten was ongetwijfeld de oorzaak van zijn val en “de moordenaar klap voor het bedrijf”.

NDS werd vervolgens in handen van News Corp en had soortgelijke beschuldigingen in 2010 geconfronteerd met Echostar, maar werd vrijgesproken in de rechtszaak. Canal Plus ook een aanklacht ingediend in 2002, beschuldigen NDS lekkende gekraakte codes voor zijn MediaGuard kaarten, maar later liet de zaak.

Cisco eerder deze maand plannen aangekondigd om NDS te nemen voor 3 miljard pond (US $ 4800000000) bij de inspanningen om rundvlees zijn eigen Videoscape content-delivery platform, evenals haar aanwezigheid in nieuwe service provider marktsegmenten uit te breiden. “Het zal het bereik van Cisco uit te breiden naar opkomende markten waar NDS heeft een sterke footprint, met klanten zoals CCTV in China, en Bharty en TataSky in India”, zei Marthin De Beer heeft het bedrijf de video en samenwerking chef.

Gevraagd hoe de laatste ontwikkelingen zijn NDS overname plannen gevolgen zou hebben, een in Singapore gevestigde woordvoerder van Cisco weigerde verdere details te verstrekken. “Deze beschuldigingen hebben betrekking op incidenten die terug dateren tot 10 jaar geleden en dateren van vóór de betrokkenheid van Cisco’s in NDS.

“Bovendien, we zijn nog steeds een aparte bedrijven, zodat het ongepast zou zijn voor ons om eventuele opmerkingen te maken,” vertelde hij de website van Azië.

In een van de website Britse rapport, NDS ontkende alle aantijgingen, het ontslag van de meest recente claims als ‘gewoon niet waar “.

Het bedrijf had eerder banden met de hacker site, The House of Ill Compute (Thoic), maar deze waren alleen voor inlichtingen over hoe hackers geëxploiteerd verzamelen, NDS gezegd, eraan toevoegend dat het was niet op de hoogte van de site was verdeeld over Digital codes. “[NDS] nooit gebruikt of getracht de Thoic website te gebruiken voor illegale doeleinden … Het is gewoon niet waar dat NDS gebruikt de Thoic website aan de commerciële belangen van On Digital-ITV Digital of zelfs elke rivaal saboteren.”

Risico voor Cisco reputatie, terwijl de meest recente beschuldigingen zijn niet nieuw en NDS is gewist van soortgelijke schuldvorderingen, ze vormen een uitdaging voor Cisco, waarschuwde Ovum’s principal analist Adrian Drury.

“Terwijl de standaard antwoord zou zijn om NDS te zuigen in de bredere Cisco organisatie en begraaf het merk na de overname, dit is precies wat Cisco niet moet doen als het is om te voorkomen dat de vernietiging van de US $ 4800000000 aandeelhouderswaarde met deze deal,” Drury merkte .

Hij zei dit buyout biedt een wereldwijd toonaangevende betaaltelevisie middleware en voorwaardelijke-toegang tot het bedrijfsleven, het verstrekken van schaal Videoscape. Het biedt ook een ‘versnelde route’ om onrustige Scientific Atlanta hardware business Cisco’s aan te pakken – verworven in 2006 voor US $ 6900000000, maar had gepresteerd – en de weg vrijmaken voor de netwerkleverancier te verplaatsen naar de hogere marge video-platform software en services business.

De analist juichte de beslissing om NDS te verwerven, merkt op dat entertainment video een “massale rol” in FTTx-implementaties zal spelen. Dit zal rijden convergerende telecom, satelliet, kabel en spelers om dienovereenkomstig te structureren zowel hun betaaltelevisie en wholesale capaciteit strategieën, zei hij. FTTx netwerken omvatten FTTB (fiber-to-the-gebouw) en FTTH (Fiber-to-the-home).

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Drury voegde eraan toe dat de oprichting van een sterkere positie in de video markt Cisco in staat zal stellen om meer infrastructuur, software en diensten verkopen via haar service provider-kanaal.

Maar de NDS overname met zich mee brengt veel risico in termen van uitvoering, nog voordat rekening houdend met de lopende hacking beschuldigingen, zei hij.

De pay-tv-markt is aan het veranderen, “legde hij uit.” Als de dreiging van over-the-top video providers intensiveert en er is meer vraag naar on-demand multi-screen toegang vanaf smartphone, tablet en pc, zijn we te horen dat de belangrijkste pay-tv-technologie beslissers vinden de ingebedde aard van NDS in hun organisaties restrictief en zou overwegen op zoek naar alternatieve leveranciers.

De overname van een deur opent voor concurrenten om te kijken naar verdringen NDS, voegde hij eraan toe. Hij zei dat Ovum had Cisco gevraagd over de overname en vond zijn Videoscape team zich bewust zijn van de executie risico.

“Zeker, op de langere termijn zijn er synergiemogelijkheden in andere gebieden van de Cisco zaken zoals de CDN (content delivery network), gateway en video samenwerking productlijnen, maar deze op korte termijn factoren signaleert of Cisco krijgt ooit om de strategische waarde van NDS te benutten “, aldus Drury.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport