NSA lekken bedoel Duitsers niet meer vertrouwen online diensten van hun eigen regering

Surveillance praktijken moeten worden beoordeeld met een oog naar de mensenrechten, de VN-ontwerpresolutie zegt.

In Duitsland zijn bezorgdheid over de beveiliging van de gegevens een aantal mensen leidde in toenemende mate sceptisch over het gebruik van online overheidsdiensten te zijn, volgens recent onderzoek.

De studie van het Institute for Public Information Management bleek dat 67 procent van de ondervraagden in Duitsland zei dat “het gebrek aan beveiliging van gegevens” direct hun gebruik van e-government diensten ontmoedigd, zoals het indienen van hun belastingaangifte online. Dit betekent een forse stijging ten opzichte van vorig jaar, toen slechts vier procent van de respondenten in het land had dezelfde zorg.

De studie van de auteurs noemen een toenemend bewustzijn van NSA toezicht als een uitstekende reden voor de verschuiving.

“Privacy schandalen zoals de huidige NSA surveillance schandaal, en het doorgeven van gebruikersgegevens van sociale netwerken en andere online diensten hebben zeker een belangrijke bijdrage geleverd aan bewustmaking van het publiek,” aldus het rapport.

Deze bezorgdheid, in combinatie met een algemene niveau van de onvrede over de aangeboden diensten, hebben geleid tot een daling van het gebruik van e-government in het land: 36 procent van de ondervraagden in Duitsland gebruikt zeiden dat ze werden met behulp van e-overheidsdiensten, een daling van 45 procent in het onderzoek van vorig jaar.

Het rapport, dat meer dan 6.000 mensen in de zes onderzochte landen, vond een wisselende snelheid van het gebruik van e-overheid in verschillende landen: ongeveer 24 procent zijn momenteel met behulp van e-overheidsdiensten in de VS, terwijl 53 procent gebruikt ze in Zweden.

Cornelia Rogall-Grothe, commissaris Duitsland voor informatietechnologie, zei dat de NSA lekken privacy bezorgdheid onder degenen die gebruik maken van e-overheidsdiensten hebben aangewakkerd.

De; gebeurtenissen rond de publicaties van Edward Snowden, hebben een scherpe daling van het vertrouwen in online diensten gecreëerd, “zei ze.

Daarom zal cyberveiligheid en de privacy maatregelen in e-government aanzienlijk moeten worden versterkt om verloren terrein terug te winnen.

Echter, het is niet duidelijk wat Duitsland kon doen om deze problemen effectief te verzachten. Andere privacy initiatieven in het land in de afgelopen jaren hebben presenteerden hun eigen assortiment van bezorgdheid over de veiligheid, en in ieder geval nog niet gevangen op met een meerderheid van de ondervraagden in de recente studie.

Bijvoorbeeld, slechts 27 procent van de ondervraagden had elektronische identiteitskaarten, die biometrische gegevens op te slaan en kan als elektronische handtekeningen voor de overheid documenten dienen.

Op dezelfde manier, maar 10 procent zei dat ze een ‘De-Mail’ gehouden, een binnenlandse e-mail dienst die in 2009 werd geïntroduceerd en kan worden gebruikt om juridische documenten via internet te verzenden.

De chilling effect: Snowden, de NSA, en de IT-beveiliging; Rechter: NSA telefoon metadata surveillance waarschijnlijk ongrondwettelijk, IBM aangeklaagd voor samenwerking met NSA voor spion programma Veiligheid expert, NSA criticus Bruce Schneier vertrekt vanaf telco BT

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

verder lezen