NSTIC begaat $ 3.700.000 nieuwe ronde van de identiteit proefprogramma’s

Bijgewerkt, 21 september 2015 – 22:11 GMT (03:11 PDT)

Aparte proefprogramma’s gericht op het snijden belastingteruggaaf diefstal, verbetering van de veiligheid rond medische informatie en het beveiligen van online data-opslag vandaag ontvangen subsidies in totaal bijna $ 4.000.000 uit een US-regering vergemakkelijkt van plan om op te bouwen uit een identiteit laag voor het internet.

De nationale strategie voor Vertrouwde identiteiten in Cyberspace (NSTIC) kondigde het proefprogramma awards op de voltooiing van de laatste ronde van de subsidies. Het was de vierde ronde van de subsidies die door de groep, die in 2011 werd opgericht als onderdeel van een mandaat Obama Administration. Deze ronde van de pilot-programma’s voor het eerst gericht op een enkel onderwerp:-Privacy Enhancing Technologies.

. MorphoTrust, die is gevestigd in Billerica, Mass, ontvangen $ 1.005.168; HealthIDx, gevestigd in Alexandria, Va, ontving $ 813.922, en Galois, Inc., in Portland, Oregon, ontving $ 1.856.778…

NSTIC heeft nu uitgedeeld meer dan $ 34.000.000 tot 15 piloten in een plan om de creatie van een identiteit laag voor het internet, dat wordt gerund door de particuliere sector te vergemakkelijken. Bijna 130 organisaties in 10 belangrijke sectoren zijn betrokken bij de inspanning. De piloten hebben ongeveer 2,3 miljoen mensen opgenomen.

De NSTIC inspanning wordt toezicht gehouden door het National Institute of Standards and Technology (NIST) die werkzaam zijn binnen het ministerie van Handel.

In een interview in juni met de website, Mike Garcia, adjunct-directeur van NSTIC, genaamd de pilot-programma een van de grootste mijlpalen NSTIC’s. Garcia, die over van Jeremy Grant nam in april, zei hij bewoog NSTIC in zijn “operationele fase.”

Garcia is al actief tot in de identiteit markt, onlangs aankondigen NIST lidmaatschap in de FIDO Alliance, die de ontwikkeling van sterke authenticatie-normen. Hij is ook kijken voor kruispunten met de Open Identity Exchange rond discovery services en vertrouwen kaders, en identiteit zekerheid inspanningen binnen de Federale Identiteit Credential en Access Management (FICAM) initiatief.

De oplossingen heeft vandaag aangekondigd zal ondersteunen de NSTIC Guiding Principles, en zal dat doen door middel van de industrie authenticatie standaarden en specificaties, zoals OpenID Connect, FIDO, en anderen, “Garcia maandag gezegd.” We verwachten dat onze gefinancierd oplossingen zullen invloed hebben op de markt goed na ” afstuderen “van het NSTIC piloten programma. Daartoe beschouwen we de compatibiliteit en integratie met toonaangevende inspanningen van cruciaal belang voor onze selectie.

NSTIC vandaag gepubliceerd deze bios op de bedrijven die subsidies ontvangen

MorphoTrust USA (Billerica, Mass., $ 1.005.168)

MorphoTrust tweede NSTIC pilot-subsidie ​​zal zich richten op het voorkomen van de diefstal van persoonlijke staat belastingteruggave. Door middel van partnerschappen MorphoTrust met meerdere staten, zal het project te laten zien hoe het vertrouwen gemaakt tijdens de online rijbewijs proces, dat de inschrijving, verificatie omvat door middel van biometrische identificatie, authenticatie en validatie, en uitgifte efficiënt te benutten, op een schaalbare manier om betrouwbare elektronische id’s te creëren dat controle bieden.

HealthIDx (Alexandria, Va., $ 813.922)

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

HealthIDx is het ontwikkelen van een innovatief, privacy bevorderende technologie die de identiteit en gegevens van patiënten beschermt. Dit project zal een “triple blind” technologie waarbij de medische dienstverleners hebben geen kennis van die geloofsbrief dienstverlener een eindgebruiker kiest piloot, credential service providers hebben geen kennis van die medische dienstverlener de eindgebruiker bezoekt, en de identiteit makelaar heeft geen kennis (noch voegt alle informatie) over de partijen of de inhoud van de transactie.

Galois, Inc. (Portland, Ore., $ 1.856.778)

Galois zal een tool die gebruikers in staat stelt om persoonlijke informatie online op te slaan en te delen op te bouwen. De user-centric persoonlijke data-opslag systeem is gebaseerd op biometrische authenticatie en zal veilig worden gebouwd vanaf de grond opgebouwd. Als onderdeel van de pilot, zal Galois werken met partners om just-in-time transit ticketing op smart phones te ontwikkelen en de veilig systeem te integreren in een Internet of Things-enabled smart home.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen