Palm Zire 72 review

De Zire sport een mooie, 320×320 pixels, transflectief 65.000-kleurenscherm. Net onder het scherm ligt de vijf-weg directionele toetsenbord met een centrum select knop en vier sneltoetsen om de agenda en contactpersonen apps, evenals de camera en de RealOne audiospeler, u kunt echter pas deze snelkoppeling controles anders te lanceren apps. Hoewel het ontwerp is niets revolutionair, we voelden ons comfortabel gebruik van het toestel met één hand.

de camera van de Zire is ingebouwd in de achterkant van het apparaat, waar het (samen met het uitbreidingsslot) voegt een beetje van bulk aan de bovenkant van de handheld. In tegenstelling tot de Zire 71, gaat de 72 niet voorzien van een beschermende cover voor de cameralens. Hoewel de lens is verzonken in het apparaat, ons betreft zal het krassen of beschadigd raken na verloop van tijd wanneer het deksel is niet op zijn plaats. Mede dankzij de Zire is luidspreker van het toestel, die eigenlijk omgeeft de lens, en een kleine resetopening.

De rest van het ontwerp is vrij standaard. De onderkant van het toestel bevindt zich de USB-kabel en stroomadapter-poorten, terwijl een eenzame voice-opnameknop bezet de linkerkant. Afronding van de Zire lay-out worden de uitbreidingsslot voor SDIO / MMC media, de power-knop, en een stereo jack die Walkman-stijl hoofdtelefoon accepteert, alle gelegen op de top. We hebben een klacht over het uitbreidingsslot, echter. Net als de Zire 31, de Zire 72 heeft een sleuf die diep is verzonken in de bovenkant van het apparaat, we vonden het moeilijk te plaatsen en verwijderen van de geheugenkaart.

De Zire 72 wordt geleverd met een beschermende draagtas, maar we waren teleurgesteld dat PalmOne sloot de desktop cradle dat kwam gebundeld met de 71. Bij het plaatsen van de tijd, had het bedrijf geen besluit over de vraag of het een desktop cradle voor aparte aankoop zou aanbieden gemaakt. Ook de oplaadbare lithium-ion batterij is niet vervangbaar door de gebruiker.

Vergeleken met de Zire 71, de Zire 72 draait op een snellere 312MHz Intel PXA270 processor, en heeft dubbel zoveel geheugen, voor een totaal van 32MB (24MB waarvan gebruiker toegankelijk). Maar misschien de meest opmerkelijke toevoeging aan de 72 is de integratie van Bluetooth. Met deze technologie, kunt u deelnemen aan communicatie over korte afstanden (ongeveer 30 voet) met Bluetooth-compatibele apparaten, zoals computers, telefoons en printers, surfen op het web (vereist ISP-account), bestanden delen, en nog veel meer. PalmOne bevat zelfs een aantal nuttige Bluetooth-hulpprogramma’s;. Bijvoorbeeld, als je een ondersteunde Bluetooth-telefoon met een GSM / GPRS-dienst, kunt u de kiezer functie tot nummers rechtstreeks vanuit uw Contactpersonen pagina en de PalmOne Berichten app kunt u bekijken en SMS en MMS-berichten. Opmerking: Controleer de bijgeleverde documentatie voor compatibele telefoons of downloaden meer telefoonnummers bestuurders van PalmOne’s website.

De Zire 72’s 1,2-megapixel camera met 2x zoom maakt foto’s in vier verschillende resoluties, van 160×120 tot 1,280×960. De Zire 72 biedt plaats aan maximaal 83 hoog-resolutie foto’s, maar je altijd de schoten kan overbrengen naar een geheugenkaart. U vindt hier ook de instellingen voor de verlichting te vinden, en kunt u speciale effecten zoals sepia, zwart-wit, en blauwe tinten toe te voegen. U zal dezelfde beeldkwaliteit krijgen als gevonden op een speciale digitale camera, maar de Zire is goed voor een snelle kiekjes te bekijken op de handheld of te e-mailen. U kunt ook de camera overschakelen naar de videomodus en korte clips opnemen met audio. Nogmaals, het is in geen geval een vervanging voor een camcorder, maar als je in een snuifje en wil je een scène op te nemen op de plek, de Zire biedt die optie. En je zult zeker wilt investeren in een geheugenkaart, zoals video in beslag neemt ongeveer 2 MB opslagruimte per minuut video.

De Zire 72 draait de nieuwste Palm OS 5.2.8 met alle gebruikelijke PIM apps. We zijn blij om te zien dat PalmOne bijgewerkt het Adresboek en Schedule apps naar de nieuwere contactpersonen en agenda, die verbeterde functies bevatten en een betere synchroniseren met Microsoft Outlook. Het bedrijf werpt ook een aantal andere softwareprogramma’s. Je krijgt DataViz Documents To Go voor het maken en bewerken van Microsoft Word en Excel-bestanden, VersaMail 2.7 voor het verzenden en ontvangen van e-mail, en Adobe Acrobat Reader. Maar je kunt al het werk en geen spel niet, de Zire uitgerust met Palm Reader, zodat u audioboeken kunt luisteren (vereist afzonderlijk abonnement), alsmede RealOne Player en Solitaire.

Gewapend met de 312MHz Intel PXA270-processor, de Zire 72 geniet strakke operatie. De nieuwe Intel-processor beschikt ook over technologie voor verbeterde multimedia prestatie, dus video’s verliep vlot, en MP3’s afspelen was indrukwekkend, met een helder geluid en volume, zelfs in lawaaierige omgevingen.

Op deze website testen Labs ‘, we een lus een clip met behulp van Kinoma Video-speler en zet het scherm op 50 helderheid procent. De batterij liep uit stoom na 3 uur. PalmOne zegt dat de Zire 72 moet ongeveer 5 uur met continu MP3-weergave duren, en onze tests vonden dit om waar te zijn, met de batterij die eindigt na 4 uur, 40 minuten. Bij normaal gebruik dient de Zire duren ongeveer een week voor nodig een opladen, volgens het bedrijf.

Met behulp van Bluetooth, waren we in staat om verbinding te maken met een Bluetooth-Pocket PC en naadloos bundel data. U vindt hier ook de handige Bluetooth Manager hulpprogramma, waarmee u Bluetooth in- of uitschakelen, het opzetten van apparaten, en maak verbinding met de service netwerk, allemaal op één scherm.

De Zire 72 nam fatsoenlijke foto’s. Indoor schoten kwam scherp en redelijk goed verlicht, maar outdoor foto’s zag er uitgewassen op keer. De beeldkwaliteit verslechterd met video clips, afbeeldingen verscheen korrelig, vooral wanneer er veel beweging in de scène was, maar nogmaals, deze PDA niet bedoeld als vervanging voor een videocamera. Voor het bekijken van foto’s en andere apps, het scherm van de Zire was een hoogtepunt. Het produceerde heldere en scherpe beelden, en het presteerde goed in het zonlicht.

Palm Zire 72; Bedrijf: palmOne; Prijs: AU $ 599; Distributeur: Geselecteerde resellers, Telefoon: 1300 302 959

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop