HP Business Inkjet 2250TN recensie

Met de nieuwe reeks van Business Inkjet printers, Hewlett-Packard (HP) is op zoek te bouwen op het fundament van de bestaande HP 2000-familie bij het presenteren van een netwerk werkgroepen om de waargenomen beperkingen van kleuren inkjet technologie te overwinnen.

Colour inkjetprinters zijn wijdverspreid in woningen en kleine bedrijven dankzij hun lage kostprijs en algemeen hoge printkwaliteit. Echter, zijn inkjets niet goed vertegenwoordigd in grotere bedrijven, omdat ze niet over de snelheid en verbruiksartikelen capaciteit om te gaan met hoge printvolumes. Ook de host-gebaseerde architectuur gebruikt door de meeste inkjets is niet geschikt voor netwerkprinter vanwege de grote hoeveelheid dataverkeer betrokken. Hierdoor grote bedrijven gebruiken meestal laser- of vaste inkt printers hun kleurenafdrukken.

De belangrijkste ontwikkeling in de Business Inkjet bereik is HPA (High Performance Architecture), waardoor de verwerking van gegevens lading worden verdeeld tussen de CPU’s in de host-PC en de printer. Met name worden halftonen en kleuraanpassing operaties uitgevoerd door de printer, terwijl de hostcomputer rasterises de gegevens en zendt deze naar de printer in een sterk gecomprimeerde lossless RGB formaat. Het resultaat is minder netwerkverkeer, snellere afdruksnelheden en meer consistente kwaliteit van de uitvoer over printer talen.

De entry-level Business Inkjet 2200 wordt geleverd met een enkele 96MHz Motorola ColdFire processor, 8 MB RAM en geen keuze van driver architectuur dan HPA. De 2250 en 2250TN zijn beide voorzien van een kaart plug-in die een tweede processor, een extra 16 MB geheugen plus twee PDL’s (Page Description Languages) – PCL 5c en PostScript Level 2. Het tweede on-printer CPU zorgt voor de PDL opmaak en verwerking , waardoor het wel eerst behandelen beeldverwerking en algemene systeemfuncties. De 2250TN, hier beoordeeld, heeft ook een JetDirect 600N interne printserver voor netwerkconnectiviteit en een tweede 250 vel papierlade.

De upgrade pad vanaf de £ 339 (ex. BTW) 2200 door de £ 499 (ex. BTW) 2250 aan de volledig uitgeruste £ 789 (ex. BTW) 2250TN is bewonderenswaardig eenvoudig, dankzij de dual EOB de Business Inkjet’s (Enhanced Input / Output) slot design. HP’s EIO-kaarten maken gebruik van een snellere bus (32-bit, 33 MHz) dan de vorige producten op basis van de MIO (Modulaire Input / Output) architectuur en kan zonder het openen van de printer worden gemonteerd.

De 2250TN ziet er zeker zakelijk, en de bulk – 51.2cm breed en 51.7cm diep en 29.1cm hoog – zorgt voor een imposante aanwezigheid op het bureaublad. Toch is de 2250TN het gewicht van 14,5 kg (met printkoppen en cartridges gemonteerd) is licht vergeleken met een solid ink of kleurenlaserprinter. Nuttig, er is een twee-lijn, 32-karakter LCD-paneel en bijbehorende menu navigatieknoppen voor on-site onderhoud, configuratie en het oplossen van problemen. Een grote groene knop Doorgaan en een kleinere rode Job Cancel knop verder te verbeteren bruikbaarheid, terwijl het LCD ook grafisch toont de inkt niveaus in elk van de vier cartridges.

HP heeft het modulaire inktsysteem gereviseerd voor de Business Inkjet range, de invoering van grotere printkoppen met meer spuitmondjes (304 per CMY kleur, 912 zwart) en een breder half-inch afdrukken zwad. Dit zorgt voor een snellere afdruksnelheden, net als de versnelde 36kHz vuursnelheid. De kleur inkten zijn geformuleerd voor een betere gamut, lichtvastheid en kleurbalans onder fading, wat betekent dat de nieuwe No. 11 kleuren cartridges zijn niet compatibel met eerdere HP 2000-serie inkjets. Echter, kunt u de bestaande No. 10 zwarte cartridge gebruiken.

De cyaan, magenta en gele inkt cartridges zijn geschikt voor elk en de zwarte op 1.400 pagina’s (bij 5 procent dekking) 1750 pagina’s, worden de kleur printkoppen beoordeeld voor 24.000 pagina’s en het zwart voor 16.000 pagina’s, opnieuw bij 5 procent dekking. De kosten per pagina, gezien de geciteerde verbruiksartikelen specificaties en prijzen, is een competitieve 7 pence voor kleur en 2.2p voor zwart-alleen documenten.

HP beweert dat Business Inkjet 2250TN maximaal kan verwerken tot 10.000 pagina’s per maand, zonder problemen, maar als je afdrukt dat veel dan u – of de netbeheerder – zal bereid moeten zijn om elke inktcartridge ongeveer zes keer te wijzigen en vul het papier trays 20 keer. De printer behandelt een breed scala van media tot US Legal-formaat (216 x 356 mm), met inbegrip van transparanten, kaarten, enveloppen en glanzend papier.

De Business Inkjet’s 4-picoliter druppelgrootte geeft HP’s beeld processing technologie-PhotoRET III kleuropbouw en ColorSmart III voor kleuroptimalisatie-tal van mogelijkheden voor het verbeteren van de afdrukkwaliteit. PhotoRET III regelt de manier waarop inktdruppels worden gelaagd om ‘vast’ (non-halftoned) gekleurde stippen te maken, en in de Business Inkjet range kunnen er maximaal 20 inktdruppels per afgedrukte dot. Verder heeft elke van de primaire CMYK kan tot 8 kleuren of intensiteiten per punt, met als gevolg een rijk pallet niet-gerasterd kleuren en vloeiende overgangen tussen kleurtonen bezitten.

ColorSmart III analyseert inkomende documenten en past de juiste algoritmen om de productie te optimaliseren. De HPA architectuur brengt een aantal nieuwe ColorSmart III functies, zoals kleur kaarten die voldoen aan de nieuwe CIECAM97s standaard die een betere huidtinten in foto’s leveren, Automatic Contrast Enhancement (ACE), die helderder en scherper anders saaie afbeeldingen en SmartFocus dat de details in een lage resolutie verscherpt afbeeldingen. U kunt uit deze beeldverbeteringen indien nodig draaien. Andere trucs in de HPA-driver bevatten handleiding kleur schuifregelaars voor het aanpassen van verzadiging, helderheid en kleurtoon, terwijl de PCL 5c en PostScript Level 2-drivers bieden object-gebaseerde kleur mapping voor tekst, afbeeldingen en foto’s binnen een document.

Als de Business Inkjet bereik is om te slagen in zijn doel zakelijke werkgroep markt, dan de netwerkfuncties moeten leven zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de systeembeheerder maken. De JetDirect 600N interne printserver biedt ondersteuning voor een breed scala aan netwerk besturingssystemen en protocollen, en is eenvoudig te installeren. De meegeleverde Web JetAdmin 6.0 management software is een browser-based tool die functies, zoals real-time status waarschuwingen, asset tracking en het gebruik, het apparaat ontdekking en meerdere configuratie van het apparaat biedt. Voor beheerders die niet van plan om Web JetAdmin gebruiken, HP biedt ook een nieuwe, vereenvoudigde, Install Network Printer wizard.

Voor zover de prestaties betreft, is de Business Inkjet 2250TN is snel voor een inkjet. Met behulp van de HPA bestuurder en een verscheidenheid van de output types, noteerden we ‘einde van de baan’ print tijden (van het klikken op OK in het dialoogvenster Afdrukken om de laatste pagina verlaten van de printer), variërend 14-31 seconden per pagina (4,3-1,9 pagina’s per minuut) via een parallelle verbinding. Dit is niet prachtig, echter, en de vraag of het is snel genoeg voor de meer veeleisende netwerk plichten valt nog te bezien.

Al bij al, de Business Inkjet 2250TN is een indrukwekkend printer, en de sub- £ 1.000 prijs moet veel netwerkbeheerders te verleiden om te overwegen het installeren van een inkjet voor de eerste keer. De afdrukkwaliteit is zeer goed, van eenvoudige zwart-wit memo’s op gewoon papier om full-color foto’s op dure glossy media. Het is het beste geschikt is voor werkgroepen tot 15 gebruikers, maar verder dan dat er een vraagteken tegen zijn snelheid en media-capaciteit voor de verwerking.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop