IBM koopt virtuele assistent maker Cognea Watson persoonlijkheid van ‘pak en stropdas voor de gek naast de deur’

IBM’s Watson groep Cognea, een Australisch-oprichter van startup die virtuele assistenten voor zakelijke klanten, zoals bank call centers maakt verworven.

IBM kondigde de overname op maandag in een blogpost waarin wordt aangegeven hoe het Watson Platform zal passen in de “cognitieve tijdperk van computing” waar mensen hebben gesprekken met machines die in staat zijn om de natuurlijke taal te begrijpen zijn.

De Italiaanse energiereus is het creëren van een nieuwe business unit om te onderzoeken hoe de cognitieve computer van IBM kan helpen vinden van nieuwe oliereserves en betere zakelijke beslissingen.

De overname komt niet als een IBM cijfers uit; hoe Watson commercialiseren, door middel van haar nieuwe Watson Group, die eerder dit jaar werd gevormd met een $ 1 miljard investeringen van IBM en een verhuizing naar New York’s Silicon Alley.

Michael Rhodin, senior vice president van IBM Watson Group, zei IBM heeft in Cognea bracht een reeks persoonlijkheden bieden voor Watson, “van pak-en-tie formeel kid-next-door friendly”.

“Wij geloven dat deze focus op het creëren van de diepte van de persoonlijkheid, in combinatie met een goed begrip van de gebruikers persoonlijkheden zal een nieuw niveau van interactie te creëren, dat is veel verder dan de huidige ‘praten’ smartphones. Wij zijn blij met IBM mede-oprichters Liesl Capper en John Zakos , en de rest van de Cognea team, “zei Rhodin.

Capper eerder gestart met een zoekmachine bedrijf, Mooter, terwijl Zakos een korte tijd binnen IBM Research had doorgebracht. Het paar opgericht Cognea in 2005.

twee belangrijkste producten Cognea waren haar MyCyberTwin high-IQ virtuele agenten en Cognea Virtual Assistants die “handle complexe taken, [zijn] altijd in een goed humeur, spreekt vele talen en dag en nacht werken”.

IBM kijkt naar de Israëlische startups voor Watson, BlueMix tech boost; IBM Watson hoofden naar Afrika met $ 100 miljoen investeringen; IBM Watson vormt Business Group: Zal ​​commercialisering te volgen; IBM rechtbanken mobiele ontwikkelaars voor Watson platform; IBM’s Watson Group investeert in Welltok?

Het bedrijf geeft de grootste auto verzekeringsmaatschappij in de VS, de overheid lichaam NASA en de National Australia Bank onder haar klanten, en beweert ook bedrijven hebben 40.000 chat-bots met behulp van de technologie gemaakt.

De overname bevordert IBM’s plan om Watson een ontwikkelplatform beschikbaar zijn voor de onderneming, startups en universiteiten te maken.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

“Het gebruik van deze diensten, zullen de ontwerpers van cognitieve toepassingen kunnen kiezen uit een scala aan mogelijkheden om de ervaring van de interactie met computers meer natuurlijk en waardevol zijn,” zei Rhodin.

Bedrijven uit een aantal sectoren worden trialling Watson, waaronder; Italiaanse oliegigant ENI; Singapore DBS bank, en twee, de Verenigde Staten organisaties in de gezondheidszorg.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

Watson

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs