IDC geeft wereldwijde IT-markt een meer positieve vooruitzichten voor de rest van 2014

Het zal niet allemaal zonneschijn en regenbogen, maar de wereldwijde IT-markt is op weg in de goede richting, volgens de IDC.

Tabletten zijn nog steeds verantwoordelijk gehouden voor de consument te lokken uit de buurt van de traditionele desktop en laptop-pc’s, volgens de IDC.

De market intelligence bedrijf publiceerde een geactualiseerde raming op dinsdag voor de tweede helft van 2014, waarin wordt opgeroepen tot een stijging in de wereldwijde IT-uitgaven met 4,5 procent in 2014 tegen constante wisselkoersen, of 4,1 procent in Amerikaanse dollars.

Dat vertaalt zich in een geschatte $ 2100000000000, die de IT-uitgaven in 25 afzonderlijke marktsegmenten in 54 landen in 2014.

Hoe meer positieve vooruitzichten volgt een langzamer, of liever killer, het eerste kwartaal waarin de IT-markt teleurgesteld. Enkele van de factoren kijken vrij duidelijk achteraf gezien, zoals het lopende conflict in de Oekraïne.

Echter, de recordbrekende lange en koude winter in de Verenigde Staten vertraagde ook naar beneden en verstoorde upgrade cycli in totaal, in het bijzonder voor server-, opslag- en netwerkinfrastructuur.

Vooruitblikkend, sterker dan verwachte tekenen van leven, van de pc-industrie zal zeker helpen, maar smartphones spelen een grotere rol.

Het nemen van smartphones uit de vergelijking, zou de prognose dan worden teruggebracht tot slechts 3,1 procent hoger dit jaar tegen constante wisselkoersen, of 2,8 procent in Amerikaanse dollars.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, printers; Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

De IDC ook gewezen op de groei in software en alles wat paraplu covers, waaronder (maar zeker niet beperkt tot) de grote pijlers van big data, analytics, sociale en mobiele technologieën.

Analisten ook gewezen op een aantal hotspots om naar te kijken over de hele wereld, met nadruk op “opgehoopte vraag” naar IT-investeringen in groeiende markten zoals India, Brazilië en Rusland.

Natuurlijk, China is nog steeds op de top van ieders lijsten met een prognose van 13 procent in constante valuta in 2014. Nogmaals, mobiel is de sleutel hier, want zonder smartphones, zou die projectie slechts vijf procent.

Ter vergelijking, is de IT-markt in de Verenigde Staten alleen maar zal naar verwachting groeien met vier procent het algemeen dit jaar, terwijl West-Europa zal naar verwachting een twee procent groei te handhaven.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië