Intel Nehalem opent RISC apps x86

De release van de Intel Nehalem EX server chip kan het rendabel is om toepassingen die momenteel beperkt tot RISC-gebaseerde systemen op goedkopere x86 hardware draaien te maken, volgens de analist zoeken Internationale.

De Intel Nehalem EX-chip; (Credit: Intel)

De Nehalem EX chips, die zijn gepland voor een release dit kwartaal, maken deel uit van de Xeon lijn van de server chips. Met maximaal acht cores per chip, Intel zei de reus chips vertegenwoordigen de grootste prestaties ooit sprong over een vorige generatie processor.

Ondanks de snelle stijging van de rekenkracht van computerchips draait op x86-architectuur, veel grotere ondernemingen nog steeds gebruik van RISC-gebaseerde systemen om bedrijfskritische toepassingen uit te voeren, omdat de vereenvoudigde instructieset biedt hogere prestaties onder veel omstandigheden.

Met de introductie van deze nieuwe generatie x86 Intel-chips, zoeken Internationale analist Walter Katz zei dat veel van deze high performance toepassingen die eerder werden beperkt tot RISC-gebaseerde servers en mainframes, maar zijn nu in staat om te draaien op de x86 architectuur.

Ik zou vermoeden wat was een speciale mainframe applicatie vijf jaar geleden kunnen nu draaien op x86, “zei Katz. Dit kan een aanzienlijke besparing voor het bedrijfsleven vertegenwoordigen, zoals Katz zei dat de betaalbaarheid van x86-hardware dan RISC-gebaseerde hardware zou kunnen worden” 15 tot 20 keer beter “.

Fellow zoeken Internationale analist Tony Iams is overeengekomen, en zei dat virtualisatie een nieuwe mate van betrouwbaarheid op x86-hardware heeft gebracht. Door bundeling van meerdere low cost x86-servers met behulp van software, kan de kans op zowel de uitval van het systeem en het falen van het systeem aanzienlijk worden verminderd, zei hij.

Met voortdurende prijsinvesteringen in x86 hardware valt, dit maakt het in toenemende mate concurreren met RISC-gebaseerde systemen. “Met bedrijfskritische applicaties, het is een zeer eenvoudige vergelijking. Wat zijn de kosten van het systeem ten opzichte van wat zijn de kosten van downtime of als het systeem faalt.”

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt