LG G Pad 8,3 beoordeling: Good-value 8.3-inch Android (4.2) tablet review

LG’s £ 199 (. Inclusief BTW, £ 165,83 ex. BTW) G Pad 8.3 is direct opnemen tegen de populaire small form-factor tablets, zoals Google’s 7-inch, Nexus 7, de 8,4-inch; Samsung Galaxy TabPRO 8.4, en Apple’s 7.9 inch, iPad mini met Retina-display. De Nexus 7 begint bij £ 199 (incl. BTW) voor een 16GB / Wi-Fi-model, terwijl een op dezelfde manier gespecificeerd iPad mini kost £ 319 (incl. BTW). De Galaxy TabPRO 8,4, ondertussen, kost £ 349,99 (incl. BTW). LG’s aanbod is dan ook scherp geprijsd. Het is ook vrij goed over de mogelijkheden.

LG heeft een veilige benadering van het fysieke ontwerp van deze tablet genomen, maar vond nog ruimte voor enkele aangename verrassingen. De voorkant is overzichtelijk, behalve voor de LG ontwerp motief en een kleine front-facing 1,3-megapixel camera.

Er is een kleine lip helemaal rond de rand van de tablet, waar een meer zelfbewuste design van de voorzijde mengen in de plastic rand zou hebben, maar dit is niet een specifiek probleem. De backplate is grotendeels metalen. Op de witte versie van de LG G Pad 8.3 onderscheidt zich dit als zilverachtige tegen de heldere witte plastic boven- en onderkant, terwijl op onze zwarte beoordeling model lijkt het meer bezadigde. De backplate heeft twee kleine streepjes voor de sprekers, die vrij gemakkelijk stofnesten zou kunnen worden. Visueel zij afbreuk doen aan de anders vloeiende lijnen van de rug.

Het volume rocker en de schakelaar op de rechterkant. We vonden deze controles aan zowat binnen handbereik zijn bij het werken-one ingeleverd portret-modus – en we hebben heel kleine handen.

De headset-aansluiting bevindt zich op de bovenkant van het chassis, terwijl de Micro-USB 2.0-aansluiting op een PC / opladen poort is aan de onderkant. De top is ook de thuisbasis van een Micro-SD-kaartsleuf, en het is leuk om dit beschermd door een klepje zien. Nog mooier is de aanwezigheid op de bovenste rand van een infraroodpoort.

Het scherm zit binnen een relatief smalle lange omlijsting, terwijl de korte bezel voldoende ruimte laat voor u om de tablet in landscape-modus te houden en niet per ongeluk tik op om het even wat. De totale omvang van de tablet, bij 216.8mm door 126.5mm door 8.3mm, maakt het gemakkelijk te laten vallen in een tas of zelfs een grote zak, terwijl de 338g gewicht is zeer beheersbaar.

Het scherm, die 8,3 inch in de diagonale hoeken meet, heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels, het geven van een pixeldichtheid van 273ppi. Er zijn hogere resolutie kleine tablet schermen rond, met name Samsung Galaxy TabPRO 8,4 (359ppi), de iPad mini met Retina display (324ppi) en de 2013 Google Nexus 7 (323ppi). Zelfs zo, we hadden geen klachten met 273ppi IPS scherm van LG.

LG’s on-screen toetsenbord heeft een aantal leuke features voor het werken met documenten. Bijvoorbeeld, we waarderen het feit dat LG een apart nummer rij heeft opgenomen. Ook QWERTY toetsenbord heeft een tweede karakter, bereikbaar via een lange druk, en deze ook toegankelijk via een snelkoppeling balk boven het hoofd toetsenbord. Deze faciliteiten maakt tekstinvoer relatief snel en efficiënt.

Aangedreven door een 1,7 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon SoC 600 met 2 GB RAM-geheugen, de LG G Pad 8.3 is een mid-range tablet – de high-end Galaxy TabPRO 8.4, daarentegen, heeft een snellere 2,3 GHz Snapdragon 800. Draadloze connectiviteit is via Bluetooth 4.0 HS en dual-band 802.11a / b / g / n wi-fi. GPS is aanwezig, maar er is geen mobiele breedband optie.

Ontwerp

Er is 16 GB intern geheugen, waarvan 11GB toegankelijk is out of the box. De 5-megapixel camera achter kunnen sommige teleurstellen als het gemiddelde in capaciteit en mist een flitser, maar het belangrijkste nadeel van het G Pad 8.3 is dat het draait Android 4.2.2 (Jelly Bean) in plaats van de up-to-date versie 4.4 (KitKat). Dit wordt verzacht voor een deel door de vele extra’s die LG draagt ​​bij aan het apparaat. Inderdaad, er zijn zo veel functies en bruikbaarheid tweaks die sommigen misschien beschuldigen van LG plegen ‘bloatware’. Voor ons, hoewel, de extra’s zijn vooral nuttig en goed doordacht.

LG is enthousiast over de ondersteuning van multitasking en snelle toegang tot apps, en is geschikt voor dit op verschillende manieren. Wanneer je iets stekker in het apparaat, een reeks opties open te stellen in een lade op het scherm. Bijvoorbeeld, het aansluiten van een headset brengt een app panel rechts onder de connector in de linkerbovenhoek van het scherm. Standaard is deze biedt de muziekspeler, YouTube en video-speler, met de mogelijkheid om deze selectie te bewerken door het toevoegen van andere apps in het paneel.

Ondertussen Slide Afgezien laat je ‘off-screen’ alle actieve apps te besparen door het doen van een drie vingers vegen van het midden van het scherm naar links. Wanneer u een van deze apps wilt terug, je gewoon een drie vingers vegen van het midden van het scherm naar rechts en de apps zijn gelaagd op de top van elkaar, klaar om te worden geopend of gesloten full-screen. Ja, dit dupliceert multitasking-functie van Android, maar als je het wilt zul je waarschijnlijk uiteindelijk met behulp van het een stuk.

Er is ook een app lade opent wanneer je naar beneden glijden de kennisgevingen omgeving. Deze biedt een scala aan QSlide apps – mini-apps die open op de top van alles wat je doet, en hebben zelfs een transparantie slider, zodat je kunt zien via hen indien nodig. QSlide apps zijn een rekenmachine, bestandsbeheer, memo pad en agenda, en je kunt de set die in de lade verschijnen bewerken.

Maar er is meer: ​​een blocnote en een apart memo app, een app genaamd QPair, welke telefoon en tablet zal koppelen, zodat meldingen verschijnen op het tablet; QRemote voor het gebruik van de LG G Pad 8.3 als een universele afstandsbediening via de eerder genoemde infraroodpoort, een file manager, Polaris Office en nog veel meer.

Snellere small form-factor tabletten zijn beschikbaar, maar we hadden geen klachten over het reactievermogen van de quad-core 1.7GHz Snapdragon 600-powered LG G Pad 8.3 – vooral gezien de aantrekkelijke prijs.

Levensduur van de batterij is redelijk goed, met het tablet 4,600mAh cel presteren vrij goed in het dagelijks gebruik. Op dagen dat we hebben veel van muziek of video kijken, werd de onvermijdelijke halverwege de middag power boost nodig, maar op lichtere dagen kregen we door middel van een dag werken en spelen op een volledige lading. LG voorziet niet in een levensduur van de batterij schatting op haar website.

De twee achterzijde gemonteerde stereo luidsprekers leveren luid genoeg volume voor onze smaak, en zou voldoende zijn voor een multimedia-presentatie in een kleine kamer. Helaas is de geluidskwaliteit is niet zo goed als het zou kunnen zijn, steeds haveloos en over-drievoudig bij de hoogste volumes. Het is een schande, als een beetje meer aandacht voor detail hier een groot pluspunt zou zijn geweest.

De G Pad 8.3 is een goed doordacht tablet. Sommigen kunnen de software extra’s een beetje veel (we hebben slechts de oppervlakte in deze review aangeraakt) te vinden, maar er is veel nut in. De hardware spec, net als het apparaat als geheel, is goede waarde voor je geld.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Kenmerken

Prestaties en levensduur van de batterij

Conclusie