Meer Singapore mannen gechanteerd via Webcam acts

SINGAPORE – Het aantal gevallen van afpersing lokale mannen gechanteerd via seksuele handelingen opgenomen via web-based camera’s wordt steeds groter.

Volgens een verklaring vrijgegeven woensdag door de Singapore politie (SPF), werden meer dan 50 gevallen van dergelijke pogingen van buitenlandse vrouwelijke verdachten gemeld in 2012, vergeleken met slechts 11 in 2011. In de meeste gevallen waren de mannen al kennis met vrouwen op social networking sites zoals Tagged.com en Facebook, en vervolgens overgehaald om seksuele handelingen voor een webcam. Buiten het medeweten van hen hadden de vrouwen deze handelingen opgenomen.

De vrouwen vervolgens gechanteerd deze mannen, dreigen afbreuk te doen aan foto’s en video-opnames van de slachtoffers circuleren als hun vraag naar geld niet was voldaan.

De lokale politie drong er bij de internetgebruikers op hun hoede van de berichten te zijn van onbekenden onder het mom van het willen ze online bevriend, en zich te onthouden van het vervullen van alle verzoeken die ze zet in kwetsbare posities, zoals het uitvoeren van compromitterende handelingen voor een webcam of het geven van persoonlijke gegevens over zich.

Symantec Norton Cybercrime Report 2011 uitgebracht in september vorig jaar gevonden; jonge mannelijke volwassenen in Singapore, die online actief waren hadden meer kans om Internet gevaren negeren. Deze mannen hadden meer kans om online te communiceren met vreemden, te downloaden kwaadaardige software, en “kijk naar adult content”, Effendy Ibrahim, Norton Internet Safety advocaat en directeur, Azië, Norton by Symantec, vertelde de website Azië.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer