NBN Co slaat terug tegen TPG

NBN Co heeft een schot voor de boeg van TPG in brand gestoken met nieuwe plannen om vaart te zetten achter de uitrol van glasvezel naar de binnenstad gebouwen in heel Australië in reactie op de TPG fiber to the bouwplannen voor 500.000 appartementen.

Appartementen en kantoren in Haymarket in Sydney, Newfarm en Fortitude Valley in Brisbane en South Melbourne zal de eerste zijn om een ​​upgrade in het kader van de plannen versneld door het NBN Co vandaag.

De diensten die in die gebieden zullen naar verwachting up and running door het midden van dit jaar, in directe reactie op de plannen van TPG om glasvezel te bieden aan het bouwproject zijn; 500.000 panden; over grootstedelijke locaties in Sydney, Melbourne, Adelaide, Brisbane, en Perth.

NBN Co zei vandaag dat de uitrol naar binnenstedelijke gebouwen zullen worden uitgevoerd in parallel met de uitrol van het netwerk om achterstandsgebieden worden in Australië.

NBN Co zal de uitrol van fiber to the panden in die gebieden in eerste instantie gericht zijn door het bedrijf, en de bouwvakkers zullen naar verwachting beschikbaar zijn voor het netwerk op te bouwen op basis van de bouw lijnen NBN Co sinds de strategische evaluatie in te voeren zijn.

NBN Co CEO Bill Morrow zei vandaag dat het bedrijf was te reageren op bezorgdheid dat TPG en andere eigenaren van gebouwen zou kunnen vereisen om overeenkomsten sluiten die commerciële aanbieders in als de enige aanbieder van breedbanddiensten aan een gebouw te ondertekenen. Hij zei dat NBN Co een betere deal voor de consument zou aanbieden.

“De NBN niveaus het speelveld voor Australische telecommunicatie en maakt echte en levendige concurrentie. We kunnen dit statement te maken, omdat het NBN niet rechtstreeks verkopen aan consumenten en staat open voor alle retail service providers te gebruiken op gelijke voorwaarden”, zei hij in een verklaring.

Verticaal geïntegreerde carriers – bedrijven die zowel de eigen netwerken en markt voor consumenten – niet die dezelfde garanties kan bieden. Een gebouw dat zich aanmeldt voor TPG loopt het risico te worden gelaten met slechts één retail service provider – TPG zelf.

Wij geloven NBN vertegenwoordigt de superieure oplossing voor het bouwen van eigenaren en de gezinnen en de bedrijven die ze huisvesten. Er zijn 44 retail service providers actief op het NBN, wat neerkomt op meer dan 90 procent van de retail markt voor breedband.

NBN Co voorzitter Ziggy Switkowski heeft, eerder gemarkeerd, dat NBN Co een “commercieel reactie” op het voorstel van TPG zou hebben, en de regering overweegt het sluiten van een maas in de bestaande anti-cherry picking wetgeving die is toegestaan ​​TPG om haar netwerk uit te breiden.

Communicatie Minister Malcolm Turnbull, heeft gezegd, dat het onduidelijk is of TPG acties zijn zelfs vrijgesteld op grond van de wet, en heeft gezegd dat de Michael Vertigan panel het uitvoeren van een kosten-batenanalyse in breedband de bezorgdheid van de NBN Co zal aanpakken

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data