NBN satelliet set voor 1 oktober te lanceren

De lancering datum voor de eerste van twee AU $ 620.000.000 Ka-band satellieten om National Broadband Network (NBN) dekking is ingesteld op 1 oktober, met de satelliet om een ​​baan te bereiken na het stralen af ​​van Frans-Guyana.

Dienst aan NBN klanten zal naar verwachting in de handel verkrijgbaar zijn in de eerste helft van 2016, met de tweede satelliet gepland later volgend jaar worden gelanceerd.

Het paar van de Ka-band satellieten zal breedband bieden tot 3 procent van de Australiërs niet gedekt door de vaste of draadloze netwerken ingezet door NBN.

Sinds 2012 heeft het NBN een interim-satelliet dienst in eerste instantie met een maximum van 48.000 klanten had. Na ondertekening van 45.000 klanten, het bedrijf toen bekend als NBN Co opgehouden nemen van nieuwe klanten over de tussentijdse service, te midden van klachten die snelheden werden vertragen als een slak als de vraag ver overtroffen de beschikbare capaciteit op de service.

Vorig jaar heeft de Australische regering een deal gesloten met Optus en IPStar om de capaciteit uit te breiden, evenals leggen strikte regels voor de klanten.

“We zullen een nieuwe stringent fair use policy in te stellen om een ​​minderheid van de zeer zware gebruikers niet kunnen verdringen de meerderheid, te verzekeren” Communicatie Minister Malcolm Turnbull zei op het moment.

Tijdens zijn tijd in de oppositie, Turnbull suggereerde dat de interim-service “kon opgewaardeerd worden en uitgegroeid tot een vaste dienst” in plaats van de lancering van wat hij noemde “Rolls-Royce” Ka-band satellieten die vandaag door de minister werden beschreven als ‘world-class ” .

“De NBN lange termijn satelliet dienst zal een game changer voor degenen die wonen in de bush, en zal helpen de digitale kloof nog door velen ervaren,” Turnbull zei in een verklaring vanmorgen.

“Deze volgende generatie Ka-band satellieten world-class prestaties en de maximale snelheden tot 25 megabit per seconde, ongeacht waar mensen leven te leveren.”

Onder mei voorgestelde wijzigingen, zou NBN satelliet klanten een AU $ 15 heraansluiting vergoeding moet een satelliet-dienst worden losgekoppeld om het huis te verplaatsen of op te schorten een dienst in rekening brengen. Gebruikers aangesloten op de NBN via vaste draadloze, fiber to the knooppunt / gebouw / terrein, en hybrid fiber-coax (HFC) niet zouden worden gebracht van de vergoeding.

De heffing kan hoger voor klanten die niet in het vasteland van Australië en Tasmanië zijn.

Spreken in Sydney op woensdag vorige week, staatssecretaris van Communicatie Paul Fletcher zei een onderwijs op afstand werkgroep was in Canberra opgericht om te onderzoeken wat de beste manier om de lange termijn satelliet dienst te gebruiken.

Een van de dingen NBN is op zoek naar is:? Kan u de lange-termijn-satelliet wordt gebruikt bij het van start volgend jaar profiteren van het feit dat de klant apparatuur meerdere poorten zal moeten “, zei hij. ‘Dus over de eerste poort, u ‘d hebben uw standaard consumenten-grade service, en over de tweede poort, kan die worden gereserveerd voor een onderwijs-netwerk, dat in elke staat wordt beheerd door de bevoegde departement onderwijs.

Het ABC meldde gisteravond dat als afstandsonderwijs is verhuisd naar het zijn 100 afhankelijk van het internet, sommige gezinnen hebben ervaren problemen met 20GB quotum van de interim-satelliet dienst.

“De service is zo overtekend geweest dat mensen nu hebben hun internetgebruik bezuinigen tot 20 gigabyte per maand, en dat is, als ze boven een bepaald bedrag gaan, hun service is geschorst voor de rest van de maand en dit is absoluut verwoestende voor gezinnen die hun kinderen op te voeden via het onderwijs op afstand, omdat ze geen andere optie of geen andere manier om toegang te krijgen tot hun opleiding hebt, “Joanna Gibson uit Wilgena Station gezegd.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Onderwijs op afstand

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data