Nokia houdt Vodafone Australië network management contract

Nokia Networks heeft een managed services contract met Vodafone Australië bevestigd, na een tumultueuze relatie met de telco tijdens de piek van de netwerkproblemen.

Nokia won het contract in 2010 als de eerste grote aannemer gegund in het kader van de joint venture van Vodafone en Hutchison, nadat hij een netwerkpartner voor Hutchison sinds 2004.

De nieuwe deal zal zien Nokia aanbod managed services en netwerkbeheer op afstand van global delivery center van het bedrijf in India, en bieden real-time management voor de 2G, 3G en 4G-netwerken van zijn service management center.

De nieuwe overeenkomst wordt gekletst om een ​​waarde van honderden miljoenen dollars, maar geen van beide bedrijven heeft de waarde bekendgemaakt.

Vodafone’s chief technology officer Benoit Hansen zei dat de overeenkomst werd ontworpen om best-in-class service voor de klanten.

“Nokia Networks ‘service mogelijkheden bieden ons een sterk platform om dit te doen, terwijl we doorgaan met het uitvoeren van onze uitgebreide groeiplannen,” zei hij.

hoofd van Nokia Networks ‘van Australië en Nieuw-Zeeland, Ray Owen, zei Nokia zou bijdragen aan verbetering van Vodafone kwaliteit van het netwerk en de operationele efficiëntie op lagere operationele kosten.

De twee bedrijven waren in de rechtbank in 2011 over aantijgingen dat Vodafone een AU $ 8.000.000 performance bond die verondersteld was om een ​​bonus voor goede prestaties van Nokia had teruggetrokken. De terugtrekking werd aangevoerd in strijd met Australische wet inzake consumentenbescherming te zijn geweest.

De twee bedrijven uiteindelijk wel een wapenstilstand in eind 2011.

Het komt als Vodafone haar eerste groei in het klantenbestand opgenomen in bijna vier jaar in het laatste kwartaal van 2014.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice