Nvidia lanceert eerste WHQL-gecertificeerde video driver voor Windows 10

Vorige week, Nvidia officieel vrijgegeven nieuwe Windows 10-stuurprogramma’s voor haar familie van grafische adapters.

Normaal gesproken, dat zou geen big deal – grafische hardware bedrijven werken hun Windows-video’s de hele tijd.

De twist is dat deze nieuwe drivers, versie 352,84, zijn gecertificeerd voor Windows 10 door de Windows Hardware Quality Lab (WHQL), met volledige ondersteuning voor DirectX 12. Na de installatie, Nvidia’s GeForce Experience app meldt dat “deze driver … is het eerste WHQL-gecertificeerde en de meest recente aanbevolen driver voor alle pre-release van Windows testen. ”

Als u een Nvidia-adapter en je draait de Windows 10 Insider Voorbeeld, u kunt de drivers direct van het bedrijf de download site te downloaden.

WHQL-certificering is een big deal. Het betekent dat de bestuurders hebben een batterij van onafhankelijke tests van Microsoft en de bestuurder pakket gepasseerd kan een digitaal ondertekend WHQL catalogus bestand op te nemen. Belangrijker nog, het betekent dat de bestuurders in aanmerking komen om te worden verspreid via Windows Update.

Als het lijkt vreemd om te zien code van derden wordt klaar te verschepen, terwijl het besturingssysteem zelf is nog steeds in de preview mode verklaard, welkom op de dappere nieuwe wereld van Windows ontwikkeling. Gelukkig, het is een verre schreeuw van de bestuurder chaos die zo veel heeft bijgedragen aan de rampzalige lancering van Windows Vista.

Tot nu toe hebben de twee andere grote pc-graphics spelers minder omarmen van Microsoft’s nieuwe Windows versie geweest.

AMD, bijvoorbeeld, niet een lijst van Windows 10 helemaal in zijn driver download pagina’s. A “Algemene vragen” support pagina legt uit waarom

Q: Welke grafische driver moet ik gebruiken voor mijn AMD Radeon ™ GPU of AMD APU?

A: Microsoft heeft aangegeven dat bijgewerkte stuurprogramma’s niet nodig zijn op dit moment, als bestaande stuurprogramma’s compatibel zijn met de Windows® 10 Technical Preview zijn. AMD Radeon ™ grafische en versnelde klanten processing unit moet de meest recente drivers via Windows Update te gebruiken totdat officiële Windows 10 driver-ondersteuning is geplaatst op amd.com op een latere datum.

Ook Intel heeft geen Windows 10 drivers downloaden van de support site, hoewel Microsoft een aantal recente Intel video’s heeft verzonden via Windows Update. De meest voorkomende klacht die ik hoor van testers gaat glitches met USB 3 op basis van DisplayLink adapters voor externe beeldschermen.

Een recente post op Intel’s support forums suggereert dat Intel kan worden wegschoppen op Windows 10 driver ondersteuning volledig. Een bijdrage met een Intel-logo in zijn gebruikersnaam en handtekening vertelde een poster: “Intel heeft geen plannen om de stuurprogramma’s voor Windows 10. Het kan nodig zijn om te controleren op Microsoft Support als hun inbox driver geschikt is voor uw grafische controller te ontwikkelen …”

Ik heb de nieuwe Nvidia drivers op een Windows 10 testsysteem hier (dezelfde die ik gebruik om dit bericht te schrijven) is geïnstalleerd. Gamers en andere die het testen van de Windows 10 Voorbeeld op Nvidia-apparatuur, voel je vrij om je ervaringen te delen in de commentaren.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen