Optus Satellite partners met olie en gas telco

Optus derden satelliet partners internationaal ‘satelliet-divisie heeft een partnership aangegaan met RigNet Australië dat deze toegang krijgen tot uitgebreide satellietcapaciteit de telecommunicatie-aanbieder in Australië, evenals Optus zullen zien ingevoerd’.

RigNet Australië, gevestigd in Perth, biedt geïntegreerde technologische oplossingen voor onshore en offshore telecommunicatie aan de olie- en gasindustrie.

De nieuwe overeenkomst zal het bedrijf in staat stellen om toegang te krijgen tot Optus ‘satelliet stations in Oxford Falls, Sydney, en Lockridge, Perth, waardoor het tot diensten in de APAC regio met een grotere capaciteit en redundantie.

“RigNet is het veiligstellen van de contracten in de hele regio, en zal meer capaciteit in eigen land nodig hebben,” Paul Sheridan, vice-president van Optus Satellite, toegelicht.

Dus terwijl ze zullen blijven om hun eigen vermogen te gebruiken, dit partnerschap biedt tevens toegang tot de capaciteit van onze Optus Satellite vloot en onze partners.

RigNet heeft haar hoofdkantoor in Texas, en biedt volledig beheerde data en voice netwerken, samen met real-time data services en video-conferencing oplossingen aan bedrijven in meer dan 50 landen.

“We zijn verheugd om samen te werken met een satelliet-eigenaar en exploitant zoals Optus,” Rob George, RigNet regionale VP voor Pacifisch Azië en het Midden-Oosten, gezegd.

Dit partnerschap biedt RigNet toegang tot de faciliteiten van wereldklasse en terrestrische netwerken, evenals de binnenlandse en internationale satelliet vloten over de Australasian regio.

Optus ‘satelliet divisie is eigenaar van het hoogste aantal satellieten die Australië en Nieuw-Zeeland, met zes satellieten in een baan bieden dekking aan de regio.

In november, Optus beweerde dat zijn mobiele netwerk bestrijkt 100 procent van Australië dankzij de lancering van zijn SatSleeve satellietdiensten – zolang de klant is in de gezichtslijn van zijn satellieten.

De Australische regering beroept zich ook op Optus ‘satelliet-divisie, het Ministerie van Defensie in juli verlengde haar contract met Optus voor een niet nader genoemd bedrag tot en met 2020 voor het gebruik van hun gedeelde C1 satelliet.

Het ministerie van Defensie en Optus had aanvankelijk samengewerkt te financieren, bouwen, en de lancering van de C1-satelliet in 2003, met Optus gebruik te maken van de Ku-band en van Defensie maakt gebruik van zijn Ka-band, UHF, en X-band frequenties voor de dekking over APAC.

Hoewel Optus even had overwogen de verkoop van zijn satelliet-divisie in 2013, is vervolgens uitgebreid de diensten van de satelliet naar 2018 door ondertekening van een AU $ 19.500.000 contractverlenging met Defensie in 2014.

Bijgewerkt op 09:00, 26 april: Optus zal het NBN de satelliet werken, maar niet helpen bij het ontwerpen of bouwen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice