Optus ups cloud-mogelijkheden met Microsoft partnerschap

Optus Zakelijke klanten zullen toegang hebben tot Microsoft Azure cloud-enabled diensten, met de Australische telco steeds een partner van Microsoft’s Cloud OS Network.

De Singtel dochteronderneming beweerde maandag dat het partnerschap zou zien het uitgegroeid tot de eerste Australische network service provider om samen te werken lokaal met Microsoft om zijn Cloud OS Network, dat Rackspace en Cisco claimt onder haar wereldwijde partners.

De software gigant kondigde haar Cloud OS netwerk in eind 2013, toen het geformaliseerd een eerste 25 partnerships met cloud service providers wereldwijd, waaronder Aruba, Fujitsu, Lenovo, en Optus Singapore gevestigde moederbedrijf Singtel.

Door deze samenwerking met Microsoft, Optus kunnen nu leveren oplossingen gebaseerd op het Microsoft Cloud Platform is ontworpen om hybride computer raadplegen zakelijke klanten te voldoen “, aldus Microsoft AustraliĆ« managing director Pip Marlow.” Optus kunnen klanten meer flexibiliteit en controle bieden als het gaat om het beheren de cloud-omgevingen.

Optus Zakelijk directeur John Paitaridis zei dat de deal zou zien het bedrijfsleven en de overheid de klanten krijgen toegang tot een combinatie van Microsoft en Optus beheerde cloud hosting en deskundigheid.

“Steeds meer klanten willen meer flexibiliteit in de manier waarop ze gebruik maken van hun cloud-omgeving om de voordelen van as-a-service en consumptie gebaseerde modellen te realiseren,” zei hij.

De aankondiging komt als Optus CEO Allen Lew blijkt dat de telco overweegt een “premium” kosten voor het verkeer van over-the-top diensten zoals Netflix om hogere snelheden te garanderen voor die diensten – een beweging die zou kunnen zijn op gespannen voet met de VS gebaseerde video-streaming houding provider over netneutraliteit.

De lancering van Netflix heeft een dramatisch effect op de Australische vaste netwerken gezien. Lokale ISP iiNet heeft uitgewezen dat al 25 procent van zijn netwerkverkeer is vanaf Netflix.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie