Oracle schepen Secure Global Desktop 4.6

Oracle heeft een bijgewerkte versie van zijn Secure Global Desktop die meer browser flexibiliteit, verbeterde beschikbaarheid en naadloze integratie met VDI platforms biedt opgeleverd.

Oracle Secure Global Desktop – een van Oracle’s drie desktopvirtualisatie offers die van Sun kwam (en werd oorspronkelijk ontwikkeld door Tarantella) – voorziet-server gehoste applicatie en server-hosted desktop toegang. Het integreert met Virtual Desktop Infrastructure Oracle’s, maar is ook ontworpen voor de toegang tot en het beheer op afstand van de server-gehoste applicaties.

De Secure Global Desktop 4.6, die formeel werd aangekondigd vrijdag, biedt klanten meer flexibiliteit browser.

De Secure Global Desktop-client heeft de flexibiliteit om te gebruiken met vrijwel elk Java-enabled browser om toegang te krijgen-server gehost browser gevallen waarin de server-hosted applicatie vereist een andere browser plug-ins, of de instellingen, “Oracle merkte in een persbericht .

Dit zal enorm het aantal browser instanties die moeten worden ingezet en ondersteund in het datacenter te verminderen, het bedrijf beweert.

Versie 4.6 biedt ook verbeterde beschikbaarheid, beheer en beveiliging.

new Array Resilience-functie van de software, bijvoorbeeld, verbetert de beschikbaarheid door het automatisch herstellen van verbindingen met de server-array na een primaire server of een netwerkstoring.

Versie 4.6 biedt ook verbeterde applicatie launch control. De Dynamic lancering functie, terwijl het geven gebruikers meer controle over de lancering van Addit, vermindert de administratieve overhead.

De upgrade biedt ook een naadloze integratie met derden VDI brokers, waaronder de eigen VDI-oplossing van Oracle, natuurlijk.

Wat nog meer? Nieuwe ondersteuning voor hot-plug van de lokale schijven en USB-drives evenals ondersteuning voor 32-bit kleuren ondersteuning voor Windows-client en de mogelijkheid om Windows-client presentatie aan te passen aan de gebruikers.

De verbeterde client biedt ook een betere beveiligingsfuncties, waaronder configureerbare directory servers en wachtwoord management. “Beheerders kunnen individuele instellingen voor meerdere directory services, zoals Oracle Internet Directory, Microsoft Active Directory en andere LDAP-servers te configureren,” Oracle genoteerd.

Oracle ook verscheept vorige maand een upgrade van Oracle Virtual Desktop Infrastructure, versie 3.2, en een kleine update van zijn VirtualBox, versie 3.2.8.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Oracle onlangs schetste een ambitieuze virtualisatie strategie voor de periode 2010-2011, met inbegrip van de levering van meer desktop aanbod en VMTemplates.

E zeer weinig weken introduceren wij nieuwe producten of updates van alle op het gebied van virtualisatie, thin client hardware (zon ray), zon ray server updates, VirtualBox updates, veilige wereldwijde desktop, VDI, Oracle VM etc “, schreef Wim Coekaerts, Oracle’s vice president van Linux engineering, in zijn blog eind vorige week. “ik t is een spannende tijd voor ons en we gaan volle kracht vooruit, draait op alle cilinders, te verbeteren en te innoveren de meest uitgebreide reeks van producten in deze ruimte beschikbaar is.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september