De politie sonde nixes tiener tsunami inspanning

Jason Hutcheon, een detective senior agent, zei de 19-jarige inwoner van Glenorchy worden kosten worden geconfronteerd, omdat de website was ontstaan ​​in “goede trouw.” auteur van de website oprecht geloofde niet dat hij iets verkeerd doet en gewoon gekopieerd het idee van een Amerikaanse website, zei Hutcheon.

Geen geld werd ontvangen via de website en geen klachten werden ingediend tegen de auteur, de agent gezegd. Hij voegde eraan toe dat de tiener PayPal-rekening niet was toegestaan ​​en dus het was niet mogelijk om geld in te zamelen.

Het Rode Kruis had al eerder zei de tiener website had gevraagd om donaties, zeggen dat ze zou gaan om wereldwijde liefdadigheidsorganisaties aan de slachtoffers van de tsunami te helpen. De tiener had het Rode Kruis logo voor tsunami beroep het goede doel op zijn website geplaatst en maakte verwijzingen naar World Vision.

Beide liefdadigheidsorganisaties ontkende elke betrokkenheid bij de website van de tiener.

Tot nu toe, Hutcheon zei, geen enkele andere online hoaxes of phishing e-mails was ontdekt. Zijn opmerkingen werden herhaald door Rob Forsythe, managing director van antivirus-bedrijf Sophos, die zei dat zijn bedrijf had nog geen phishing-e-mails in verband met de tsunami-ramp ontdekt. Hij verzekerde dat Sophos was “kijken naar deze zorgvuldig.”

Echter, sommige hoaxes wereldwijd ontstaan. In Singapore, de overheid bestempeld als incorrect een sms-bericht verspreiden door het hele land werd gezegd dat het een “zeer gevaarlijke virus genaamd de zulican virus” werd verspreid door vis en zeevruchten die moet worden vermeden.

In het Verenigd Koninkrijk, werd een man gearresteerd die zich voordeed als een ambtenaar en e-mailen van nabestaanden van de slachtoffers van de tsunami te zeggen hun dierbaren dood waren. En een Canadese student trok een eBay-veiling voor de domeinnaam tsunamirelief.com nadat de New York Post noemde hem een ​​”wave rat” en stelde hij probeerde te profiteren van een ramp.

Ondertussen heeft online geven aan goede doelen te helpen bij de tsunami sterk geweest. Softwaremaker Kintera, welke technologie levert aan non-profit organisaties, op maandag geschat dat meer dan $ 350.000.000 had geschonken werd in de voorgaande week.

In de Australische incident, Hutcheon zei de 19-jarige creëerde de website als een fondsenwerving inspanning om zijn oom, die ontbreekt in Thailand na de kerst weekend ramp te vinden.

John Gilbert, Tasmaanse politie handelend detective inspecteur zei dat de tiener hadden afgesproken om op zijn website maakte een verontschuldiging en dat hij zal ontvangen “officiële waarschuwing.”

Kristyn Maslog-Levis van de website Australië gemeld uit Sydney. Deze website News.com personeel en Reuters bijgedragen aan dit rapport.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer