Filippijnse voorgestelde veranderingen in cybercrime wet bekritiseerd

Afdeling Filippijnen ‘of Justice (DOJ) is van plan om wijzigingen aan cybercrime wet van het land, die controversiële bepalingen zoals online laster zal sluiten voorstellen. Er is echter een groep Internet vrijheid beschreef het voorstel als “halfbakken”.

De DOJ zal de handeling sluit online laster, evenals de ’empowerment’ van de regeringen adviseren af ​​te sluiten websites verdacht van het overtreden van de wet, Geronimo Sy, hoofd van het DoJ cybercrime kantoor zei, bij de 3e regionale cybercrime-conferentie in Manilla, GMA News Online gemeld op vrijdag.

De voorgestelde wijzigingen ook de verwijdering van de bepalingen met betrekking tot kinderporno en cybersquatting, omdat deze al “strafbaar op grond van andere wetten” omvatten, aldus Sy.

De Cybercrime Prevention Act van 2012, door de Filippijnen ‘president Benigno Aquino III doorgegeven in september vorig jaar, was onder vuur voor zijn, vage definitie van online laster, schending van de persoonlijke rechten, en taai juridische sancties, want Internet laster. De; Supreme Court in oktober vorig jaar schortte de wet voor 120 dagen, terwijl het beraad over de vraag of de wetgeving overtreden burgerrechten, maar; uitgebreid huisverbod (TRO) in februari tot nader order.

De DOJ van plan om de nieuwe revisies te onderschrijven, Filippijnse minister Justitie Leila de Lima zei ook dat op dezelfde conferentie.

Sy voegde de DOJ nooit echt steunde de online laster bepaling van de wet, wijzend op de laster bepaling was “absoluut uit [van] de verbeterde versie ‘van het Cybercrime Prevention Act van 2012. Zelfs als de Filippijnse Hooggerechtshof uiteindelijk regels ten gunste van andere litigieuze bepalingen van de wet, zal de DOJ nog steeds door te drukken met zijn voorgestelde wijzigingen, voegde hij eraan toe.

Echter, de groep Filipijnse vrijheid op het internet Democracy.NetPH een verklaring afgegeven kritiek voorgestelde herzieningen van de overheid, waarin staat dat het “een andere kortzichtige aanpak” om de ontwikkeling en groei van de Filippijnse netizen gemeenschap.

“Hoe online laster wordt behandeld is slechts een van de vele fundamentele tekortkomingen van [de cybercrime besluit]. Elke halfbakken voorstel dat de fundamenten van de informatie- en communicatietechnologie niet aan te pakken moet zonder meer worden afgewezen, omdat het kan en Ronnie eigendom van mensen te zetten en woont in gevaar, “zei hij.

De groep verder beschreven bestuur van cyberspace van het land als “ill-gevormde” en “mondjesmaat”. Democracy.NetPH riep de regering haar aandacht richten op de golf van cyberaanvallen op de infrastructuur Filippijnen ‘, die twijfels over de bereidheid van de verdediging opgeworpen en toonde het gebrek aan politie of militaire capaciteit om te reageren op cyberaanvallen.

Nieuwe wetten moeten; handhaven burgerlijke en politieke rechten van de mensen online, terwijl het aanpakken van hoe de informatie- en communicatietechnologie, kan worden gebruikt om het bestuur te verbeteren, het bevorderen van economische ontwikkeling, en de bescherming van de nationale veiligheid, zei de groep.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Internet lobbyist zegt voorstel “half gebakken”