Geen garanties NBN download snelheden: Switkowski

Hoewel Communications minister Malcolm Turnbull ging naar de 2013 federale verkiezingen veelbelovende minimale downloadsnelheid van 25 megabit per seconde (Mbps) voor alle Australiƫrs in 2016, NBN Co uitvoerend voorzitter Dr Ziggy Switkowski zei dat het bedrijf geen dergelijke garanties zal maken.

In het persbericht vergezellen; NBN Co’s strategische evaluatie vorige week, NBN Co zei dat het zou worden het ontwerpen van een “new-look NBN” aan de gegarandeerde snelheden NBN Co’s wholesale klanten te voorzien, terwijl de eindgebruiker snelheden zal afhangen van factoren buiten controle NBN Co’s, met inbegrip van de eindgebruiker kwaliteit apparatuur, software, breedband plannen, en de ISP’s.

Het resultaat betekent dat, hoewel NBN Co de retail service providers een minimale snelheid zou aanbieden, zou het niet garanderen dat de bereikt op het terrein van de eindgebruiker snelheden aanzienlijk lager dan dat zou kunnen zijn.

De herziening heeft al gesuggereerd dat de coalitie de aanloop naar de verkiezingen belofte dat alle Australische lokalen 25 Mbps download snelheden zou krijgen in 2016 niet haalbaar zal zijn, met slechts 43 procent van de gebouwen zal naar verwachting in staat zijn om die snelheden te krijgen, en bijna alle van deze onderhouden door de bestaande hybrid fiber-coax (HFC) netwerken.

Maar Switkowski vertelde een Senate Select Committee hoorzitting over de NBN in Sydney dinsdag dat NBN Co 25Mbps zelfs niet zou garanderen dat 43 procent van de gebouwen. Hij zei dat als gevolg van gemiste doelen en andere wijzigingen tijdens de levensduur van het NBN, het woord “garantie” heeft betekenis verloren.

“Een van de problemen die ik in de review in het verleden hebben gevonden, is er een te grote oppakkern in woorden als garantie geweest,” zei hij.

Het is duidelijk dat na vier jaar, garanties valuta verloren.

NBN Co nu verwacht dat het zal passeren tussen de 350.000 en 400.000 brownfields lokalen met glasvezel tegen het einde van juni 2014. Dit is aanzienlijk lager dan het; 450.000 dat Turnbull vertelde de website in november; NBN Co zou overgaan.

Voormalig Communicatie Minister Stephen Conroy beschuldigd Switkowski van “low-balling” de NBN targets, en het vertragen van de vezel uitrol, maar Switkowski zei dat Conroy was zich niet bewust van de innerlijke werking van NBN Co en haar bouwpartners.

“We hebben alle gegevens, en we begrijpen wat er gebeurt in het veld,” zei hij.

De industrie wordt afgesloten van december tot half januari. We hebben 23 weken de tijd om dat te doen, misschien 22 als je uit te sluiten van Pasen.

Switkowski zei dat het doel is goed voor het passeren van ongeveer 4000 gebouwen per week.

De commissie getracht de toegang tot de niet-geredigeerde strategische evaluatie in prive, waarin ook detail op de kosten per terrein voorbij en andere informatie die NBN Co geacht te zijn “commercial-in-vertrouwen”. In een brief die aan de commissie door Switkowski van Turnbull, de minister verwierp dit verzoek, waarin staat dat de informatie was kabinet-in-vertrouwen.

De commissie is het aanvaarden van inzendingen op de NBN beoordeling tot begin januari, en heeft leden van het publiek aangemoedigd om hun standpunt kenbaar door het uploaden van een inzending op de website van het NBN commissie te maken.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data