HTC kan worden geconfronteerd US Android invoerverbod over twee Nokia-patenten

HTC geconfronteerd met een mogelijk invoerverbod over meerdere Android-apparaten voor zichzelf te vinden op het verkeerde einde van een prejudiciële beslissing van de International Trade Commission (ITC) over twee Nokia-patenten.

Op maandag, de ITC vrijgegeven haar eerste keuze meer dan drie octrooien in een klacht Nokia vorig jaar ingediend tegen HTC mei, in combinatie met een aparte klachten tegen RIM en ViewSonic.

‘S werelds grootste contract manufacturer is toegetreden tot Microsoft’s Android licentie partij.

De ITC vond dat HTC Nokia’s patenten 7415, 247 en 6393, 260 had geschonden, maar vond geen schending van een derde patent nummer 5.884.190.

Omdat de ITC alleen kan bieden een voorlopige voorziening in plaats van de schade, heeft de rechtbank Nokia bood een laan om bepaalde HTC toestellen blokkeren van wordt verkocht in de Verenigde Staten.

Volgens Reuters, Nokia heeft de ITC gevraagd te verbieden opgenomen HTC Amaze 4G, de Inspire 4G, Flyer, Jetstream, Radar 4G, Rezound en Sensation 4G.

dit jaar tegen HTC op het ITC mei;; Nokia diende ook een tweede klacht gericht op de Taiwanese bedrijf het vlaggenschip toestel, de HTC One, toe te voegen aan aparte kostuums heel Europa en Duitsland.

“Nokia is verheugd dat de eerste vaststelling van de ITC heeft bevestigd dat HTC inbreuk heeft gemaakt op twee van onze patenten. Lokale tegenhangers van één van deze ook al in rechtszaak tegen HTC in Londen, UK, Düsseldorf, Duitsland, en Rome, Italië. We zullen reserveren verder commentaar totdat we de kans om de uitspraak te bestuderen in detail hebben gehad, “een Nokia-woordvoerder zei tegen de website.

Octrooien expert Florian Mueller merkt op dat zowel Nokia en HTC de ITC kan petitie voor een overzicht van de bevindingen die niet in hun voordeel waren, toe te voegen dat een mogelijke uitkomst is dat HTC neemt een licentie voor de patenten van Nokia.

Nokia-apparaten en services business is ingesteld door Microsoft te verwerven in een € 5,4 miljard euro deal, terwijl Nokia zal behouden; 30.000 patenten van die zaken, die zal worden in licentie gegeven aan Microsoft op een niet-exclusieve basis voor de komende 10 jaar.

HTC is ook een van de tientallen, of Android-apparaten makers die hebben zich aangemeld om Microsoft’s Android licentieovereenkomsten.

HTC weigerde commentaar te geven op dit verhaal.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

‘Verkocht bedrijfsgeheimen aan Chinese stad gov’ opgepakt HTC execs: verslag; HTC bevestigt US banenverlies amid turnaround inspanningen, HTC blijft om rustig te zinken, insiders verwijten haar chief executive

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

verder lezen