In Smartphone Wars, het darwinisme triomfeert over Intelligent Design

Met de release van de Verizon Droid, de smartphone markt heeft nu twee toproofdieren met geavanceerde, feature rijke mobiele ingebed besturingssysteem. Er is geen ruimte voor kleinere of minder ontwikkelde spelers, en survival of the fittest in de oorlog van de handsets kan heel goed betekenen industrie en carrier consolidatie.

Rond 20:00 vrijdagavond, liep ik naar de Route 4 Paramus, New Jersey Verizon zakelijke winkel en liep naar de balie en zei twee woorden: “. Droid Me”

De winkel was druk, maar er waren tal van demo units en veel personeel rond – een verre schreeuw van de iFail ervaring die ik had toen ik voor het eerst geprobeerd en niet aan mijn vrouw een iPhone 3G te kopen tegen AT & T’s Fort Lee, op te slaan New Jersey tijdens de lancering in begin juli 2008.

Klik op de link “Lees de rest van dit item” hieronder voor meer.

De verkoopster, een aantrekkelijke en slimme 20-iets jonge zanderige blonde was meer dan blij en geduldig met mijn aankoop toen ze over de verschillende draadloze plannen en hielp me uitzoeken mijn accessoires, zoals het helpen van mij op te halen uit de exacte telefoonnummer ik wilde ( na het doornemen van ongeveer twee dozijn keuzes over een periode van vijf minuten tot we kregen een ‘loterij’ telefoonnummer ik vond met het herhalen van cijfers) en liet me hoe u het apparaat, met inbegrip van het opzetten van mijn GMail en FaceBook connectiviteit gebruiken.

AT & T was blij om mijn geld uit te nemen wanneer ik me aanmeldde en verkopen me een volledige retail vervanger toen mijn telefoon overleden, maar daadwerkelijk helpen me met mijn aankoop mij een aangename customer experience? Fuhgeddaboutit. Verizon’s verkoopster ook als vrijwilliger aan de voorkant om me te vertellen over de $ 8,00 per maand bescherming plan, dat AT & T nooit gedaan. Deze keer, goed wetende wat de gevolgen zouden zijn als mijn $ 600 retail telefoon overlijdt een jaar vanaf nu, ik nam graag de verzekering.

Als Verizon winkel potentiële DROID klanten worden behandeld met zelfs de helft van de zorg als ik was op drukke lanceerdag Friday’s, dan alles wat ik kan zeggen is dat de andere vervoerders had beter oppassen – Verizon is op het punt om uw lunch te eten, vooral als je heb een apparaat dat net zo meeslepend als de DROID of draait op een 3G-netwerk zo uitgebreid als Verizon’s niet.

Er is zeker een opkomende darwinistische trend in de smartphone en de mobiele draadloze zakelijke, een natuurlijke selectie, als je wil. En als ik zo vrij of zo arrogant genoeg om te zeggen, dit natuurlijke selectieproces gaat troef elke ‘Intelligent Design’ dat de andere smartphone-spelers en transporteurs nog kan genieten, ondanks de unieke eigenschappen die zij kunnen hebben kunnen zijn.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

In de nieuwe smartphone ecosysteem, is er eigenlijk alleen maar ruimte voor twee “Apex Predators” bij wijze van spreken – de iPhone, die tijdelijk verblijft op de top van de voedselketen, en een telefoon op basis van Google’s Android, met Verizon’s Motorola DROID en HTC Droid Eris duidelijk te nemen deel van die markt van de leeuw voor een afzienbare periode in Noord-Amerika te komen.

Terwijl Apple en de iPhone niets te vrezen voor het moment met hun 90.000 App-store sterke ontwikkelaar ecosysteem, zijn multi-miljoen corps sterke cadre van trouwe klanten van Apple en een 17 procent wereldwijd marktaandeel in de smartphone-industrie, een ander apparaat kan hebben OS spelers zoals Research in Motion, Palm, Nokia, Sony Ericsson en Microsoft had beter beginnen scharrelen voor dekking en re-schillen hun strijd plannen.

Het lijkt erop dat aan de oppervlakte, Research in Motion, de Canadese producent van de BlackBerry heeft een dominante positie in de corporate messaging-toestel deel van de smartphone markt, met een marktaandeel van 30 procent volgens recente schattingen van IDC. Echter, de realiteit is dat het bedrijf er een ernstig gevaar van de meeste van hun consumenten klanten te verliezen aan Android, en in veel mindere mate, de iPhone.

Voor degenen die zeggen dat RIM heeft nergens bang voor en dat te zijn ik het aangaan van nieuwe media angst zaaien, zou ik ook van mening dat er vroeger veel wollige mammoeten zo goed tot het einde van het Pleistoceen en de opwarming van de aarde kwam langs. Dramatische klimaatverandering introduceert heel wat onvoorziene variabelen die kan leiden tot ernstige gevolgen, en als het huidige economische klimaat en de ontwrichtende technologie coming out van Google en Verizon is een indicatie, zijn we toe aan een massa-extinctie gebeurtenis.

Laten we eerlijk zijn, vanuit het oogpunt van de gemiddelde consument, het Android 2.0 OS doet alles en meer dan wat een Blackberry voor dezelfde prijs of minder kan doen, zal beschikbaar zijn in meerdere vormen op alle grote mobiele provider in 2010, heeft 10.000 applicaties en groeit, en heeft een veel meer verfijnde gebruikerservaring en betere GMail / Google web services integratie dan wat er beschikbaar is op zelfs de meest geavanceerde BlackBerry-telefoons of zelfs op de iPhone nu. En zo goed als hun Canadese NOC’s zijn, RIM ook niet kan vergelijken met de enorme back-end web-infrastructuur en diensten voor de consument in de eigen cloud van Google.

Aan de zakelijke kant, de BlackBerry kern klantenbestand, zijn de dingen niet op zoek zo rooskleurig voor RIM niet. Terwijl Android 2.0 en iPhone OS niet dezelfde “Push” messaging model te gebruiken of hebben bijna hetzelfde niveau van veiligheidscontroles en ondersteuning van het beleid van de BlackBerry OS heeft (als gevolg van het gebruik van een privé-communicatienetwerk in plaats van het openbare internet cloud) beide concurrerende smartphone besturingssystemen bieden nu ondersteuning voor Microsoft Exchange, die draait op de meerderheid van de zakelijke e-mail systemen. Met BlackBerry’s wordt verklaard een luxe voor iedereen, maar medewerkers het management-niveau grote bedrijven deze dagen, de “Bring Your Own” smartphone model kan meer van de norm worden.

In plaats van de bedrijven de uitgifte van BlackBerry om hun mobiele medewerkers, maar de meeste security-paranoïde ondernemingen kunnen ervoor kiezen om de iPhone en Androids en andere apparaten kunnen in hun netwerken in plaats van te eten de aanzienlijke BlackBerry Enterprise Server (BES) per-apparaat licenties overhead.

Gezien het dwingende karakter van de iPhone en Android-software en applicatie-stacks, waarom zou een breng uw eigen werknemer kiezen voor een lange-in-the-tooth BlackBerry OS-apparaat voor persoonlijk gebruik op de iPhone en Android concurrentie? RIM’s BlackBerry mag bezetten 30 procent van de smartphone-markt van vandaag, maar dat kan snel veranderen als corporaties uitgesneden een groot deel van hun BlackBerry om de kosten te verlagen.

Gezien het economische klimaat, zou het RIM behoove om haar beveiligde messaging-diensten te migreren naar Android en iPhone, voordat Google en Apple de ontwikkeling van concurrerende en zuiniger diensten van hun eigen land. Ik had in het verleden dat RIM samenwerken met Google op een Android-gebaseerde BlackBerry-toestel, maar realistisch, RIM is het onwaarschijnlijk dat zo’n dramatische platform migratie, tenzij het volledige eigendom controle over het systeem, dat is iets wat geen enkele fabrikant van het apparaat kan ooit echt had voorgesteld hebben met Android.

Google’s smartphone OS is volledig open source en open te stellen voor ontwikkeling van de gemeenschap, en de beste Android ervaringen zal worden met telefoons die Google’s-branded Android-ervaring waarin IT-partners direct met een drager, zoals bij de Verizon DROID gebruiken.

Als de dingen slecht zijn op zoek naar de zakelijke mobiele messaging titan RIM, dan kun je je voorstellen hoe somber dingen zien er voor de kleinere en Meeker wezens in het ecosysteem. Hoewel Palm heeft inderdaad een dwingende geopend ontwikkelplatform met zijn Linux-gebaseerde WebOS van de Pre en de binnenkort te verschijnen Pixi, de telefoons zijn alleen beschikbaar op een van de kleinste 3G nationale luchtvaartmaatschappijen in de VS, Sprint Wireless.

Er is weinig kans dat WebOS de kritische massa van Android zal bereiken zonder veel extra hulp, en zonder dat daar dwingende back-end web services zal het weinig om een ​​potentiële klant te bieden in vergelijking met wat Google te bieden, met name wanneer Android zal beschikt hebben zijn de bevoorrechte ontvanger van deze diensten.

Misschien, in plaats van samen te werken met Google, Research in Motion zou willen het platform mogelijkheden van WebOS te overwegen voor toekomstige generaties van de BlackBerry en neem PALM uit de markt volledig, dus het zou een Linux-gebaseerde smartphone OS helemaal voor zichzelf. In combinatie met de datacenters van RIM en corporate messaging-diensten, kan Palm weer opstaan, en RIM zal op zijn minst een kans om te vechten tegen de DROID en iPhone en een dwingende platform te bieden tot vervoerders, waar Android en iPhone zijn op dit moment korte vallen op beveiligde zakelijke messaging hebben. Bij een huidige marktkapitalisatie van $ 1.61B, kan het een goede investering voor de Canadese stevig zijn.

En wat te denken van Nokia? Het bedrijf heeft een reputatie voor het maken van een aantal uitstekende kwaliteit high-end toestellen, waarvan de meeste niet hier in de VS geland. Maar met Android’s populariteit, kan het doorgaan met zijn niche-aanbod? Nokia lanceerde onlangs hun eigen high-end Linux-gebaseerde smartphone, de N900, maar het is erg duur en hun Maemo OS niet hebben bijna de gemeenschap ondersteunen dat noch Android en zelfs WebOS heeft.

Nokia kan veel marktaandeel heeft op dit moment wereldwijd met hun lagere-end toestellen, maar dat kan heel snel veranderen, nu dat Android 2.0 is beschikbaar voor het oprapen van de concurrenten in China en Korea.

Veel van Nokia, Samsung, Sony Ericsson’s en smartphones Fujitsu’s maken momenteel gebruik van het Symbian-platform, dat terwijl de volwassen en nu Open Source, het platform nooit echt tot bloei gekomen in de Verenigde Staten en de normalisatie inspanningen tussen de verschillende fabrikanten die ondersteuning bieden voor het grotendeels niet in geslaagd optreden. Voor Symbian, is er geen “App Store” per se voor een gemeenschappelijke ontwikkeling doel dat de consument kan kopen en er kan Nokia onlangs zijn eigen, genaamd Ovi gelanceerd.

Gezien het falen Symbian’s aan de totale smartphone Mindshare van consumenten en ontwikkelaars te krijgen, zou het me niet verbazen als alle overblijvende lid fabrikanten die deelnemen aan de Symbian Foundation besloten ze wilden een ‘experimentele’ duik nemen in het Android zwembad, om de wateren voor de test een mogelijk alternatief als Sony Ericsson lijkt te doen met zijn aanstaande en high-end XPERIA X10 “Infinity” telefoon, die grotendeels op de Europese markt is gericht.

En Microsoft? Voor alle praktische doeleinden, Windows Mobile is een dode platform, dat is de reden waarom ik niet eens de moeite om het in mijn evolutionaire grafiek bij dit artikel. In vergelijking met Apple en Google’s aanbod, is er niet een Windows Mobile-telefoon op de markt die kan concurreren in termen van technologie en capaciteit met ofwel de iPhone of DROID.

Windows Mobile is momenteel de smartphone equivalent van Vista, niemand wil aan te raken. Terwijl de meldingen van de ontwikkeling van Windows Mobile 7 bij Microsoft zijn veelbelovend, het bedrijf is waarschijnlijk een jaar uit de buurt van het apparaat fabrikanten en providers los producten die zij gebruiken – precies dezelfde fabrikanten en providers die zal worden genieten van succes met Android ver in versie 2.x /3.x grondgebied tegen die tijd.

Zijn we op het punt om een ​​massa-extinctie gebeurtenis in de smartphone-industrie als gevolg van Android het bereiken van kritische massa te zien? Praat terug en laat me weten.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel