India om fiscale regels voor de IT-sector te verlichten

De Indiase regering is ingesteld op fiscale regels te ontspannen voor de IT-sector van het land om het een meer aantrekkelijke plaats voor de ontwikkeling van software voor multinationale ondernemingen (MNO’s) te maken.

Het citeren van een hooggeplaatste regeringsfunctionaris, The Economic Times meldde maandag dat een panel op hoog niveau aanbevolen gunstige fiscale behandeling en een stabiel fiscaal regime voor de software-industrie, te midden van een verslechterende vooruitzichten voor India’s export-industrie.

Het panel werd benoemd door premier Manmohan Singh en voorgezeten door Centraal College van directe belastingen (CBDT) Voorzitter, N. Rangachary.

Som Mittal, voorzitter van branchevereniging NASSCOM (National Association of Software and Services Companies), waarbij de zekerheid en duidelijkheid in het belastingstelsel en de regels zullen multinationals aan te moedigen om meer werk naar India te brengen.

Hij voegde eraan toe aangezien bijna 35 procent van de exportinkomsten van India kwam uit multinationals en hun captive-eenheden in India, moeten deze multinationals worden aangemoedigd om het opzetten van hun ontwikkelingscentra in India, in plaats van de Filippijnen en China. Een captive-eenheid is een offshore business unit van een bedrijf dat functioneert als een eigen entiteit.

NASSCOM heeft ook gezegd transfer pricing regels – die bedoeld zijn om te voorkomen dat multinationals van manipulatie van hun producten met het oog op de winst uit India verhuizen – zijn te streng en schadelijk zijn voor de winstgevendheid van de IT-sector.

Dus, zal de overheid nu een markup, of een aanvaardbaar niveau van afwijking van de marktprijs genaamd “veilige haven”, die het paneel af te ronden door in december op te lossen, Economic Times meldde. Daarna zal belastingautoriteiten verrekenprijzen door bedrijven, die meer zekerheid in de fiscale rechten zal brengen en ook geschillen te verminderen verklaard accepteren.

Volgens V. Balakrishnan, CFO van Infosys, hebben fiscale kwesties een grote afleiding voor de software-industrie als het probeert om te groeien in een uitdagende wereldwijde economische klimaat.

Veiligheid, Singapore naar VPN rol in de inbreuk op het auteursrecht te herzien; veiligheid, Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik, Legal, Singapore passeert minachting van de rechtbank het recht te midden van veel controverse, Legal, Singapore PM waarschuwt VS over TPP bekrachtiging

Een andere belangrijke klacht van de Indiase software-bedrijven heeft te maken met de fiscale behandeling van de winst behaald met activiteiten op het terrein, dat verwijst naar het werk van deze bedrijven doen op sites van hun klanten ‘, aldus het rapport. Fiscale autoriteiten hebben gezegd onsite activiteiten worden niet beschouwd als export, en dus niet in aanmerking komen voor vrijstelling.

The Economic Times zei dat het panel heeft uitgebreid overleg met de software spelers vóór de afronding van de eerste van de drie verslagen van de fiscale aanbevelingen.

Het paneel is een van de vele pogingen van India te verbeteren markeren investeringen in het land, het artikel toegevoegd.

Singapore naar VPN rol in de inbreuk op het auteursrecht te beoordelen

Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik

Singapore passeert contempt of court wet te midden van veel controverse

Singapore PM waarschuwt VS over TPP bekrachtiging