Intel’s Atom onderbouwt hosting server

SeaMicro zei op maandag het is begonnen met het verschepen wat het ‘s werelds meest energie-efficiënte server vraagt, draait op Intel’s Atom processor.

De start-up heeft de SM10000-64, een doos die 256 Intel Atom dual-core 1,66 GHz processors en 512 64-bit cores integreert in een 10-rack unit systeem gelanceerd. Deze machines zijn meestal ontworpen voor hosting omgevingen. SeaMicro zegt dat het kan de macht en de ruimte met meer dan 75 procent zonder software aanpassingen. Het bedrijf heeft een 1,28 terabit / seconde stof die zorgt voor meer bandbreedte dan traditionele servers. Deze opstelling maakt het mogelijk dat de server om dingen zoals Hadoop draaien zonder knelpunten in het netwerk.

Het SeaMicro SM10000-64 systeem beschikt ook over 1.024 terabyte aan DDR3 DRAM, en tot 64 solid state of hard-disk drives. De Amerikaanse prijskaartje is $ 148.000 (£ 90.000).

Voor meer informatie over deze website UK-geselecteerde verhaal, zie SeaMicro: Welkom in de wereld van $ 148K Atom-servers op het website.com.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek