Micro PC M-Series recensie

De Micro PC zet een nieuwe twist op de PC: het is klein, rustig en niet beige. Het is gericht op mensen die willen gebruiken e-mail, surfen op het web en doe low-level taken ‘kantoor’, maar niet de kracht van een full-blown desktop systeem niet nodig.

Deze nette kleine pakket levert de kernfunctionaliteit van een PC zonder de bulk en het lawaai geassocieerd met een traditionele desktop-systeem. De 15,7 van 14.6cm door 4.5cm systeem apparaat bevat een volledig functionele Pentium III of Celeron-gebaseerde PC, met een 24x CD-ROM drive, een TV-out poort, een 56Kbit / s modem en een Ethernet-netwerkverbinding. We waren met een 866MHz Pentium III-versie met 128 MB RAM-geheugen, maar CPU’s tot 1GHz en RAM tot 256 MB worden ondersteund. De machine maakt gebruik van notebook-stijl constructie om deze te verpakken in een doos die, hoewel waarschijnlijk geen design awards te winnen, zou nog steeds kijken thuis naast een kabel of satelliet-tv-decoder.

De Micro PC’s notebook erfgoed is zichtbaar in de SODIMM geheugenslot en slimline verwisselbare drive bay, die kunnen worden uitgerust met een dvd-rom-drive in plaats van de 24X CD-ROM drive, indien nodig. Het heeft ook een externe voeding. Er is een kleine ventilator in het systeem unit, maar geluidsniveaus liggen ver onder de gemiddelde desktop-pc met zijn twee of drie ventilatoren.

TV-out-poort van het systeem kunt u uw TV te gebruiken in plaats van een monitor, hoewel je nodig hebt om de juiste kabel voor uw TV AV-ingangen te krijgen. Je hebt ook aan te sluiten op uw stereo-installatie of AV-decoder als u van plan bent om het te gebruiken om films te bekijken. Er is een infrarood-poort aan de voorzijde van het apparaat, dat zal u toelaten om een ​​derde partij afstandsbediening of infrarood toetsenbord te gebruiken, moet u ervoor kiezen om te kopen.

Zoals je zou verwachten met een compacte unit, zijn er geen interne uitbreidingssleuven. Als de Micro PC niet doet wat je wilt, USB is uw enige echte expansie optie. De single SODIMM-slot beperkt ook de geheugencapaciteit, en betekent dat je zult moeten de bestaande 128MB module naar een grotere passen te verwijderen.

Twee USB-poorten aan de achterzijde van het apparaat een aanvulling op de parallelle en seriële poorten. De meeste van de aansluitingen op de wand of aan de achterkant van de zijwanden, met uitzondering van de Ethernet-poort. Dit is vrij ver naar voren aan de linkerkant, en als je een netwerk – voor een breedband internetverbinding, bijvoorbeeld – wordt de kabel duidelijk zichtbaar zijn.

Verwacht geen baanbrekende prestaties van deze PC, want het is gewoon niet ontworpen om te worden gebruikt voor veeleisende taken. Met name de geïntegreerde grafische chipset levert vrij lage prestaties en heeft geen speciale video-RAM – in plaats daarvan, het maakt gebruik van een configureerbare hoeveelheid systeemgeheugen. Dit betekent dat de Micro PC is een geschikt platform voor het spelen van 3D games.

De onopvallende Micro PC is zeer geschikt om te gebruiken in het huis, waar het kan worden gebruikt om dvd’s af te spelen, e-mail te doen en surfen op het web. Gewoon niet verwachten dat de PlayStation vervangen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop