MWC, 4G, 5G. OMG: Wanneer uw smartphone rotsen, maar je netwerk zuigt

Zoals de analisten en drukte verlaat Barcelona deze week, het absorberen van alle nieuwe innovaties op het Mobile World Congress 2016 – misschien in een feestelijke bar-hop over garlicky tapas neergehaald met de nodige glazen sherry en Spaanse brandy – zijn we vertrokken om na te denken alle van de afhaalrestaurants van een drukke week.

Tenminste, als ik was op MWC en op weg naar huis, dat is precies hoe ik zou vieren het.

Er zijn nieuwe en krachtige toestellen naar uit te kijken met snellere, multi-core systemen op een chip die zijn ontworpen om te koppelen met bijpassende VR headsets, zoals de Samsung Galaxy S7.

Telefoons die innovatieve modulaire technologie zijn voorzien, zoals de LG G5. En een telefoon dat de kloof tussen de handset en laptop, als nieuw Elite X3 HP’s kunnen overbruggen.

En velen van ons nog steeds aan het bijkomen van het nieuws vandaag dat het display manufacturing landschap voorgoed zal worden veranderd met Hon Hai’s (ook bekend als Foxconn) $ 6.2b aankoop van belegerde Japanse CE gigant Sharp Electronics, bekend om zijn toonaangevende IGZO-technologie, die zal binnenkort ook profiteren van schaalvoordelen op het vasteland van China.

Maar terwijl al deze technologische innovaties die op MWC 2016 hebben bekeken interessant geweest zijn en beloven meer geavanceerde handsets uiteindelijk alles wat we hebben getoond zullen worden uitgevoerd op dezelfde overtekend 4G-netwerken die zich in bedrijf vandaag.

Dus terwijl de SoCs op de handsets worden sneller, met betere GPU’s, beter geheugen technologieën en mooier displays – je gaat naar dezelfde trage 4G LTE-netwerk prestaties te krijgen.

Maar was niet 4G LTE zou een enorme verbetering ten opzichte van 3G? Was het niet de bedoeling om al onze prestaties problemen op te lossen?

Samsung lanceert Galaxy S7, S7 edge: Is het de moeite waard een upgrade; Lenovo lanceert tablet gericht op zakelijke gebruikers, HP onthult de Elite x3, een business-class Windows 10 phablet; nieuwste high-end Ubuntu telefoon zal wereldwijd beschikbaar zijn; LG G5? vs Samsung Galaxy S7:? Wat is het nieuwe vlaggenschip van Android-smartphone; Huawei onthult nieuwe MateBook 2-in-1 PC; Samsung’s Gear 360: Kan zij virtual reality een bedrijf hoek; Cisco Courts Service mobiele netwerk providers met nieuw management platform? ; Als alle smartphones zijn identiek en bijna gratis, alleen gebruik van diensten kwestie; Mobile World Congress

Bij LTE door de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen in 2011/2012 werd gerold, het leek alsof het zou gaan om een ​​geschenk uit de hemel. Als je één van de eerste om te kunnen deelnemen aan deze netwerken waren, was het niet ongewoon om 20Mbps te krijgen, 30 Mbps of zelfs 40 Mbps aanhoudende overdrachtsnelheden. En voor een korte tijd, het was geweldig.

In 2016, als u in een grote stedelijke gebied in de Verenigde Staten woont, zul je geluk om 10Mbps te zien op een consistente basis te zijn. Meer realistisch je gaat krijgen tussen 1Mbps en 3Mbps, tijdens drukke kantooruren, zelfs als je vijf bars van het signaal.

Wat is er gebeurd?

Nou, wat is er gebeurd is tientallen miljoenen klanten aangesloten bij elk van de Noord-Amerikaanse 4G LTE-netwerken. En als ik weer voorspeld in 2010, wat we kregen was LTE Hell.

Mobiliteit; In nieuwe beweging, Apple zal niet onthullen openingsweekend iPhone 7 verkoop, mobiliteit, Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere WiFi bellen ervaring, innovatie, mislukte mode Apple’s gok, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch

Beoordeel aftopping en de invoering van dure overmaat kosten voor bandbreedte hoggers is de norm geworden. “Unlimited” legacy data-abonnementen met één van de belangrijkste maatschappijen zijn geëlimineerd.

De grote modewoord nu dat is onze beste hoop voor het verlichten van deze congestie is 5G. Maar 5G, dat is veelbelovend netwerk snelheden van meer dan 3 Gbps en veel lagere latency, wordt niet verwacht uit op nationaal niveau moet worden uitgerold over de vervoerders tot 2018 op zijn vroegst – realistischer, het zal dichter tot 2020 duren voordat we zien het op grote schaal ingezet.

Dus hebben we een tijdje voordat al deze brisantgranaat smartphones echt whiz-bang dingen kunnen doen, zoals stroom 4K-films meer dan 5G mobiele datanetwerken.

Sterker nog, in de komende jaren zullen er een aantal “4.5G” upgrades die het leven van de bestaande 4G LTE-netwerken zal uitbreiden en offload sommige van de congestie en kan snelheden tot 1Gbps brengen met LTE-technologie. Maar het is niet een magische pil en je zult nog steeds nieuwe telefoons nodig hebben om te profiteren van de verbeteringen 4.5G’s.

Dus wat is een mobiele provider om te doen in de tussentijd?

Nou, een van de technologieën die waarschijnlijk een aanzienlijke impact hebben in de manier waarop we gebruik maken van mobiele technologie is good ‘ol Wi-Fi te maken.

Concreet zal het een combinatie van 802.11ac Wave 2 Multi-User MIMO, 802.11ax en 802.11ah in next-generation access points alomtegenwoordig ingezet in de openbare ruimte, woningen en commerciële gebouwen die door de vervoerders, met behulp van een naadloze 4G om Wi-Fi handoff methoden die congestie zal verlichten en zorgen voor een zo breed mogelijke dekking.

Maar totdat we deze Wi-Fi-verbeteringen die in mobiele chipsets te zien, gaan we te maken hebben met 4G LTE Hel voor enige tijd te komen, maakt niet uit hoe spiffy onze smartphone tech krijgt.

Is uw gee-whiz smartphone leven in 4G LTE Hell? Praat terug en laat me weten.

In de nieuwe beweging, zal Apple niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere WiFi bellen ervaring

Mobile World Congress 2016

gefaald mode Apple’s gok

Twitter’s reactie op de Apple Launch