NBN Co opnieuw onderwerpt prijsplan voor concurrentie waakhond

De regering in handen onderneming belast met het uitrollen van de Australische National Broadband Network (NBN) heeft een herziene bijzondere toegang Undertaking (SAU) voorgelegd aan de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC), die de prijs en regelgeving zal een overzicht voor de komende 30 jaar .

Dit is de tweede officiƫle indiening van het document (PDF) van de ACCC, na het NBN Co kondigde aan dat het de bedoeling om wijzigingen in het oorspronkelijke document in; juni van dit jaar.

De SAU zet de prijsstelling en regelgevend kader voor de exploitatie van het NBN voor de komende 30 jaar, en is ontworpen om te werken hand in hand met de wholesale-breedbandtoegang overeenkomst (WBA), waarin afspraken tussen NBN Co en toegangszoekers boven een kortere periode, op dit moment, een jaar.

Internet service providers (ISP’s) waren bang dat er weinig toezicht van de ACCC voor de WBAs eens overeenkomsten worden ondertekend.

In een compromis, NBN Co gekozen om groothandelsprijzen voor NBN producten bevriezen totdat juni 2017, en zal de prijsstijgingen per jaar te beperken tot 1,5 procent minder dan het percentage van de jaarlijkse inflatie. De wholesale-breedbandtoegang overeenkomsten zijn nu nog maar twee jaar lang, in plaats van vijf jaar oorspronkelijk gepland.

NBN Co heeft gezegd dat de ACCC krijgt extra toezicht op de WBAs, met enige uitspraken van de ACCC doorgegeven aan alle ISP’s.

NBN Co’s hoofd product management Jim Hassell zei dat NBN Co heeft genomen over de feedback van de ISP’s, en gestreefd naar een evenwicht tussen de belangen van de NBN Co, de industrie en de consument.

De ACCC zal de onderneming en een open overleg met het bedrijfsleven en andere belanghebbenden te evalueren tot januari 2013. Een ontwerp-besluit over de onderneming wordt verwacht tegen maart. In de tussentijd zal NBN Co te heronderhandelen over de bestaande WBAs met de 46 ISP’s die zijn ondertekend voor de diensten.

NBN Co werd verwacht dat het document ergens deze week in te dienen, maar het werd alleen vrijgegeven voor het publiek op 14:00 AEST vandaag.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data